Επιλογές

Αχτσιόγλου για σεξιστικές επιθέσεις: «Καλύτερα ξινή παρά να μην σε σέβονται»!

Αχτσιόγλου για σεξιστικές επιθέσεις: «Καλύτερα ξινή παρά να μην σε σέβονται»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία», δίνοντας κάποια στοιχεία για την καθημερινότητά της.

Για το σπίτι της στο Παγκράτι αλλά και τις σεξιστικές επιθέσεις που έχει δεχτεί κατά καιρούς από πολιτικούς και ΜΜΕ.

Θέλοντας να παρουσιάσει και το άλλο της πρόσωπο, το πιο χαλαρό και καθάρα προσωπικό, η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε μία συνέντευξη όπου σχεδόν εξομολογείται εμπειρίες από τη νέα της ζωή ως υπουργός, την μετακόμιση της στην Αθήνα και γενικότερα τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν γύρω της.

Η Αχτσιόγλου και το… Hilton

Αρχικά, έκανε λόγο για το Hilton και τις σκληρές διαπραγματεύσεις που έκανε με τους θεσμούς λέγοντας «Ο τόπος των συναντήσεων είναι το λιγότερο. Το θέμα ήταν η απώλεια κυριαρχίας που υπήρχε στη χώρα, είναι μείζον θέμα. Τουλάχιστον στο δικό μου υπουργείο που ήταν και στο επίκεντρο του ελέγχου, κάθε πολιτική που ήθελες να ασκήσεις, κάθε μέτρο που ήθελες να λάβεις, έπρεπε να το διαπραγματευτείς, πολλές φορές να κάνεις πίσω, πολλές φορές να σου επιβληθούν πράγματα που δεν τα πίστευες, κάθε μικρό πράγμα, κάθε διάταξη, κάθε άρθρο, κάθε νόμο, κάθε υπουργική απόφαση όλα έπρεπε να είναι υπό διαρκή διαπραγμάτευση και έλεγχο».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως αρκετές φορές οι θεσμοί ξεχνούσαν πως είχαν απέναντι τους μία εκλεγμένη κυβέρνηση και παρουσίαζαν έλλειψη σεβασμού. «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ συνεπείς στη δουλειά και προσπαθούν να είναι καλοί τεχνοκράτες, όμως πολλές φορές νομίζουν ότι ξεχνούν ότι διαπραγματευόντουσαν με την κυβέρνηση μιας χώρας και άρα ότι δεν είχαν κάποια όρια στο σεβασμό απέναντι σε εκλεγμένες κυβερνήσεις. Τουλάχιστον αυτό που έχω ζήσει εγώ.» συμπληρώνει η ίδια.

Σύντροφος υπουργού ή… υπουργός;

Παράλληλα, δε δίστασε να μιλήσει με χιούμορ για την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της όπου όπως είπε η ίδια θεώρησαν πως ήταν σύντροφος του κ. Χαρίτση κι όχι υπουργός.

Το σπίτι στο Παγκράτι

Αναφορικά με την καθημερινότητα της και την εγκατάσταση της στην Αθήνα η υπουργός Εργασίας επισημαίνει πως μένει σε ένα σπίτι στο Παγκράτι και όχι σε κάποια βίλα ενώ χαρακτηρίζει τη ζωή στη Θεσσαλονίκη πιο «ζεστή» απ’ ότι στην Αθήνα.

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο σεξισμός

Όπως είπε στη συνέντευξή της, χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και το σεξισμό που δέχτηκε από στελέχη που κλήθηκε να διοικήσει…

«Man΄s playing λέγεται… Θα σου το εξηγήσω εγώ που το ξέρω. Που είμαι άντρας και μεγαλύτερος. Και μπορεί να μην ξέρει τίποτα.» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Θα μου απαντήσετε σε αυτό που σας ρωτάω; Μην ασχολείσαι τώρα εσύ με αυτά. Ναι, ναι, απαντήστε μου τώρα εσείς αυτό που σας ρωτάω και θα σας πω αν ασχοληθώ. Δηλαδή, ήθελε μια αυστηρότητα. … ε, καλύτερα να είμαι ξινή παρά να παίζουμε παιχνιδάκια ενώ μας έχουν βάλει στο υπουργείο να παράξουμε 5 πράγματα».

Καμμένος για Κοτζιά: Δεν είπα ότι η κυβέρνηση πήρε 50 εκατομμύρια από τον Σόρο

Σχετικά με το φλέγον ζήτημα των σεξιστικών επιθέσεων που έχει δεχτεί κατά καιρούς σημειώνει πως «Είδα 1-2 δημοσιεύματα στην αρχή, εννοώ τις πρώτες μέρες που ήμουν στο υπουργείο έπαθα μπλακ άουτ, γιατί όπως σας είπα, σκεφτείτε ότι εγώ δεν ήμουν καθόλου προετοιμασμένη ότι τώρα θα ασχοληθούν μαζί μου, έπαθα ένα μπλακ άουτ και μετά φώναξα τη συνεργάτιδά μου και της λέω αυτά εδώ τα δημοσιεύματα, επειδή μου φέρνουν την αποδελτίωση, δεν θα μου τα ξανά φέρεις… Νομίζω ότι περίπου έλεγαν ότι, αυτή πως βρέθηκε τώρα εκεί. Η σκέψη ποια ήταν… αυτή πως βρέθηκε τώρα εκεί, 30 χρονών τι έχει κάνει και βρέθηκε εκεί, άρα, με κάποιον τα είχε, κάτι έκανε, κάτι σε προσωπικό επίπεδο είχε επαφές οι οποίες την οδήγησαν εκεί… υπήρχε μια υπονόηση ότι κάτι συμβαίνει στο προσωπικό που την οδήγησε εκεί… ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X