Θέμα

Αλέξης Τσίπρας: «Βατερλό για τον Μητσοτάκη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ»

Αλέξης Τσίπρας: «Βατερλό για τον Μητσοτάκη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Πόπη Τσαπανιδου.

Ο κ. Τσίπρας ξεκινώντας εξέφρασε την οδύνη του για τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλου.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στη δήλωση Μπάιντεν για την πρόθεση των ΗΠΑ να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, τονίζοντας ότι ή ο Μπάιντεν δεν είπε την αλήθεια στον κ. Μητσοτάκη ή ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε την αλήθεια σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για διπλωματικό βατερλό της χώρας μας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για Σύνοδο-καμπή στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας.

Τόνισε με νόημα ότι δεν γίνεται να είμαστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν έθεσε στη Σύνοδο θέμα ελληνικών νησιών, επισημαίνοντας ότι «χτες υποστήκαμε μια δεινή διπλωματική ήττα» και υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ασκεί μια επικίνδυνη για τη χώρα εξωτερική πολιτική που μας οδηγεί από ήττα σε ήττα», επισημαίνοντας ότι όποτε ο πρωθυπουργός στριμώχνεται φέρνει στο προσκήνιο νέους εξοπλισμούς.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, επισήμανε ότι όπως διαφαίνονται τα πράγματα και με την ΕΕ να βαδίζει σαν «τον υπνοβάτη στο γκρεμό», επιβάλλοντας στον Πούτιν κυρώσεις που πλήττουν περισσότερο την ίδια, προειδοποίησε ότι τον ερχόμενο χειμώνα είναι πολύ πιθανό να έχουμε ρεύμα με το δελτίο.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική με την οποία θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, είπε ότι είναι το πιο δίκαιο σύστημα και σημείωσε ότι έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, ενώ στην ερώτηση αν η όποια μετεκλογική συμμαχία θα έχει τον ίδιο πρωθυπουργό, επισήμανε ότι τους πρωθυπουργούς τους εκλέγει ο λαός, που σημαίνει ότι πρωθυπουργός θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, σημειώνοντας, πάντως, ότι οι συγκλίσεις γίνονται σε προγραμματικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με ποιους θα υπάρξει μετεκλογική συνεργασία είπε ότι όλοι θα κριθούν με βάση τη στάση τους μετά τις εκλογές.

«Η καθημερινότητα των πολιτών, το πορτοφόλι τους», σημείωσε, παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην εκλογική συμπεριφορά των πολιτών, έκανε και πάλι λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και σημείωσε ότι βγαίνουν η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού και κάνουν κριτική στον πρωθυπουργό ότι «έχει αφήσει ανεξέλεγκτα τα καρτέλ».

Τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των υπολοίπων παραγωγών είναι 1,5 δισ., με την κυβέρνηση να βάζει τη ΡΑΕ να τα κεταβάσει στα 900 εκατ. για να τα φορολογήσει με 90%, είπε και ρώτησε: «Την είδατε τη φορολόγηση με 90%;».

Δείτε ζωντανά της συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Πόπη Τσαπανίδου:

https://youtu.be/aLNKSgsp6bQ

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X