Πολιτική

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς» -«Την πίπα της ειρήνης κάπνιζαν Μπρατάκος – Παπασταύρου;»

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς» -«Την πίπα της ειρήνης κάπνιζαν Μπρατάκος – Παπασταύρου;»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την επιτελική μονταζιέρα, το σκάνδαλο των υποκλοπών, το «Μισέλ – Gate» και την παραίτηση των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

«Η φαυλότητα σας, σας έφερε στο σημείο να πείτε ότι κίνητρο μου είναι η διαπλοκή, ποια διαπλοκή; με ποια μίντια; εσείς κατηγορείτε εμένα για διαπλοκή… Ποια συμφέροντα αναφέρετε; αυτά που λέγατε ότι πήγατε να σας ρίξουν το πρωί της Κυριακής και το βράδυ πίνατε ποτάρες; Καπνίζανε πούρα ή την πίπα της ειρήνης οι Μπρατάκος και Παπασταύρου;» ρωτησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψη των δύο πρώην -πλέον- υπουργών στο σπίρι του Βαγγέλη Μαρινάκη, προσθέτοντας πως «παραιτήθηκαν πρώτα ο ανιψιός, μετά αυτός που πήρε τη θέση του ανιψιού, Γ. Μπρατάκος, και μετά ο κ. Παπασταυρου. Ο πυρήνας του προβλήματος και ο πυρήνας της διαφθοράς είναι το Μαξίμου».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να αποσαφηνίσει την κατάσταση για την επιτελική μονταζιέρα. «Ποιο είναι το χέρι που πήρε τις συνομιλίες, τις χάλκευσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα όταν ακόμα οι λαμαρίνες έκαιγαν; Ποιο είναι αυτό το διεφθαρμένο χέρι;» ρώτησε και ξεκαθάρισε ότι «αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας».

«Καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς»

«Αυτή η κυβέρνηση λειτουργεί ως καλοκουρδισμένη μηχανή διαφθοράς, συγκάλυψης και προπαγάνδας, αυτό είναι το επιτελικό κράτος» είπε ο Ν. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας για το επιτελικό μοντάρισμα πως «την ώρα που οι οικογένειες αγωνιούσαν και εκατομμύρια Έλληνες σκεφτόντουσαν πως μπορούσαν να είναι οι συγγενείς τους, τα παιδιά τους ή οι ίδιοι στο τρένο, τότε ακριβώς κάποια νοσηρά μυαλά είχαν προτεραιότητα να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη προ των εκλογών».

«Τι κάνατε ένα χρόνο για να βρεθεί το αδίστακτο χέρι της μονταζιέρας αφού ξέρατε ότι είναι χαλκευμένες;» ρώτησε τον Κυρ. Μητσοτάκη και τόνισε ότι «δεν θα κρύψετε την αλήθεια πίσω από τη χυδαία προπαγάνδα, εκτός κι αν σε αυτή την περίπτωση επικαλεστείτε πάλι το απόρρητο», κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά στις παρακολουθήσεις του επιτελικού κράτους, του οποίο είναι θύμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X