Επιλογές

«Από την Ιθάκη στον κόσμο»! Έτσι υποδέχτηκαν τον Τσίπρα [pics]

«Από την Ιθάκη στον κόσμο»! Έτσι υποδέχτηκαν τον Τσίπρα [pics]
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιθάκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να σηματοδοτήσει με το διάγγελμά του την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια.

Εν αναμονή του διαγγέλματος, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ, έχουν έρθει και οι πρώτες εικόνες από το νησί του Οδυσσέα.

Εκεί όπου κάποιοι “υποδέχτηκαν” με πλακάτ τον πρωθυπουργό. Σε αυτά, ανέγραφαν το εξής μήνυμα: «Από την Ιθάκη στον κόσμο».

Δείτε τις εικόνες από την Ιθάκη

Ο πρωθυπουργός έφτασε με ελικόπτερο στην Ιθάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της Ανωγής. Θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Διονύση Στανίτσα στο Δημαρχείο, θα περιοδεύσει στην πόλη. Μετά θα συναντηθεί με φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ, το οποίο θα του παραθέσει ο Δήμαρχος Ιθάκης.

Σύμφωνα με το Ithacanews.gr τόπος του διαγγέλματος αναμένεται να είναι η νησίδα Λαζαρέτο για να υπάρχει ως φόντο το λιμάνι της Ιθάκης.

Ο δήμαρχος Ιθάκης για το διάγγελμα Τσίπρα

«Η Ιθάκη συμβολίζει την επιστροφή, το τέλος, τη λύτρωση». Αυτό δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, σχολιάζοντας την επιλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να ανακοινώσει την έξοδο από τα μνημόνια από την Ιθάκη.

Ο κ. Στανίτσας είπε χαρακτηριστικά: «Με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, πιστεύω να λυτρωθεί ο ελληνικός λαός και όλοι εμείς να ησυχάσουμε από αυτά τα πάνδεινα που έχουμε περάσει τα τελευταία οχτώ χρόνια και να δούμε καλύτερες ημέρες».

Στην Iθάκη το έμαθαν… σήμερα! Το παρασκήνιο του ιστορικού διαγγέλματος Τσίπρα

Υπογράμμισε δε ότι από χθες είναι όλοι σε εγρήγορση στο νησί του Οδυσσέα και ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο δημαρχείο. «Θα συναντηθεί μαζί μου και με κάποιους αντιδημάρχους και συμβούλους, έτσι ώστε κατά την επίσκεψη του να συζητήσουμε και θέματα που αφορούν το νησί μας» ανέφερε ο δήμαρχος Ιθάκης.

Γιατί ο Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη

Αθόρυβα και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση –καθώς οι συνέπειες από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι είναι ακόμα νωπές- έγινε γνωστό χθες ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην Ιθάκη. Κι αυτό προκειμένου να εκφωνήσει την δήλωση του για το τέλος των μνημονίων.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δεχθεί εισηγήσεις το μήνυμά του να πραγματοποιηθεί ακόμα και από την Αθήνα.

Ωστόσο φαίνεται πως η “Οδύσσεια” και η “Iθάκη” του Κώστα Καβάφη, ήταν ένα πολύ δυνατό κίνητρο.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X