Επιλογές

Αποφασισμένος ο Τσίπρας να φέρει τη μεγάλη ανατροπή… στο παρά πέντε!

Αποφασισμένος ο Τσίπρας να φέρει τη μεγάλη ανατροπή… στο παρά πέντε!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δυο μέρες πριν τις εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο είναι… στα ύψη! Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια για τα σχέδια που έχει ο Αλέξης Τσίπρας όσον αφορά την επόμενη περίοδο και το «ξεκαθάρισμα» που αναμένεται να γίνει στο κόμμα της Κουμουνδούρου, ειδικά σε περίπτωση ήττας.

Όμως αυτή η κουβέντα «παγώνει» μέχρι και τη Δευτέρα, αφού άπαντες επικεντρώνονται στην μεγάλη Κυριακάτικη μάχη επιδιώκοντας έστω και την τελευταία στιγμή να πείσουν όσον το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς ψηφοφόρους να συστρατευτούν μαζί τους.

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές, να μην αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το αποτέλεσμα, όμως στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως καμία μάχη δεν μπορεί να κριθεί πριν ακόμα ξεκινήσει.

Πιστεύει στην ανατροπή ο Τσίπρας!

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη επικεντρώνονται στην αποψινή κεντρική ομιλία στην Αθήνα, με την οποία θα κλείσει και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική συμμαχία, επιδιώκοντας η συγκέντρωση στο Σύνταγμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, σημειώνοντας πως πάντα η τελευταία εντύπωση έχει σημασία.

“Έχω έτοιμη την κυβέρνηση”! LIVE η συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1! (vid)

Ο πρωθυπουργός αναμένεται για μία ακόμη φορά να ζητήσει να τον εμπιστευτούν όλοι οι πολίτες του προοδευτικού χώρου, προσπαθώντας έστω και στο… παραπέντε να δημιουργήσει ένα ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο, που θα στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να αποτρέψει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι… εφικτοί στόχοι

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηρίζουν επίσημα και σε όλους τους τόνους πως στόχος είναι η μεγάλη ανατροπή και η νίκη στις εθνικές εκλογές, όμως είναι δεδομένο πως ο πραγματικός πήχης έχει κατέβει χαμηλότερα. Καταρχήν θεωρούν πως το μέγεθος της διαφοράς με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι σημαντικό για την επόμενη ημέρα και το νέο ξεκίνημα που επιθυμεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα σημαντικό θεωρείται και το ποσοστό που θα πάρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο δεύτερο σκέλος τα πράγματα δείχνουν πιο θετικά, αφού το κόμμα της Κουμουνδούρου φαίνεται να ενισχύεται σε σχέση με το ποσοστό που είχε στις Ευρωεκλογές.

Από την άλλη πλευρά η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία είναι ακόμα αρκετά μεγάλη (μάλιστα κάποιες δημοσκοπήσεις δίνουν και διψήφιο αριθμό διαφοράς), κάτι που ενδεχομένως να φέρει γκρίνια και κατήφεια την επόμενη ημέρα, εάν τελικά επιβεβαιωθεί.

Πάντως, όπως προαναφέραμε, είναι δεδομένο πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα γίνουν αλλαγές κι όσον αφορά τα πρόσωπα, αλλά κι όσον αφορά το στίγμα του κόμματος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X