Θέμα

Ελληνοτουρκικά -Αθήνα: Φρούριο ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν- Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί

Ελληνοτουρκικά -Αθήνα: Φρούριο ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν- Επί ποδός 3.500 αστυνομικοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Φρούριο ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν: Επιστρατεύονται drones, ελικόπτερα, και ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η Τουρκική Αντιπροσωπεία, θα έχουν παραταχθεί αστυνομικοί. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα μείνει στην Αθήνα μόλις 6 ώρες, αλλά οι αρχές θα βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού ήδη από την Τετάρτη.

Επί ποδός θα βρίσκονται συνολικά 3.500 αστυνομικοί: Οδηγός για την αστυνομία, θα είναι η προηγούμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, ακριβώς πριν από 6 χρόνια. Και το κέντρο της Αθήνας, θα θυμίζει στην κυριολεξία φρούριο. Υπό αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν η Βασιλίσσης Όλγας, η Βασιλέως Κωνσταντίνου, η Βασιλίσσης Σοφίας και η Πλατεία Συντάγματος. Παράλληλα θα διακόπτεται και η κίνηση των οχημάτων για να μετακινείται ο Ερντογάν και η αντιπροσωπεία του.

Μάλιστα, η κίνηση στην Αττική Οδό θα διακοπεί αρκετά πριν φτάσει ο πρόεδρος της Τουρκίας: Αστυνομικοί θα έχουν παραταχθεί σε όλο τον αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, ΕΥΠ, αντιτρομοκρατική και ασφάλεια θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή.

Ενεργό ρόλο θα έχει και η αντιτρομοκρατική, που θα συνοδεύει τον Ερντογάν σε όλες του τις μετακινήσεις. Αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πλήθος συναντήσεων εκτός του τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν
Σημειώνετια πως οι προετοιμασίες στις πολιτικές ηγεσίες των 2 χωρών είναι πυρετώδεις, ενώ στόχος της Αθήνας είναι να διατηρηθεί το θετικό κλίμα στις συζητήσεις με την Άγκυρα και να διερευνηθούν περαιτέρω τα θέματα της θετικής ατζέντας.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές τον Τούρκο Πρόεδρο θα συνοδεύουν 7 υπουργοί καθώς και ο διπλωματικός του σύμβουλος Ακίφ Κιλίτς. Τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί εάν θα έρθει και ο αρχηγός της ΜΙΤ, Ιμπραήμ Καλίν, που συνήθως συνοδεύει στο εξωτερικό τον Τούρκο Πρόεδρο.

Από ελληνικής πλευράς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλειται η ΕΡΤ, οι αντίστοιχοι Έλληνες ομόλογοί τους θα είναι οι υπουργοί: Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης -και οι υφυπουργοί Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και Κώστας Φραγκογιάννης- Άμυνας, Νίκος Δένδιας, Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μετανάστευσης, Δημητρης Καιρίδης, Προστασίας του Πολίτη (για το Μεταναστευτικό) Γιάννης Οικονόμου, Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά της η χώρα μας πάντως διαμηνύει ότι είναι έτοιμη για τις συνομιλίες χωρίς ανασφάλειες , ενώ ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας από τις Σέρρες, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 202 έτη από τον θάνατο του ήρωα των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης, Εμμανουήλ Παππά, τονίζει την αξία των Ενόπλων Δυνάμεων: « Η Ελλάδα, στηρίζεται σήμερα στην κοινωνία της και το ισχυρό κομμάτι της κοινωνίας της είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, που της δίνουν, μαζί με μια δραστήρια εξωτερική πολιτική, να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογράφουν τουλάχιστον 20 συμφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών με κορυφαία εκείνη για το Μεταναστευτικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X