Πολιτική

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τέλος στις ελπίδες να γίνει πρέσβης της Ε.Ε. στα κράτη του Κόλπου

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τέλος στις ελπίδες να γίνει πρέσβης της Ε.Ε. στα κράτη του Κόλπου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο πλήγμα στον Δημήτρη Αβραμόπουλος από τη συμμετοχή του στηνΜΚΟ του Παντσέρι είναι γεγονός. Δεν πρόκειται να είναι ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα κράτη του κόλπου. Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζεπ Μπορέλ, προτίθεται να τον αποκλείσει αναφέρουν πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Το ίδιο ισχύει και για τον Λουίτζι Ντι Μάιο και η αιτία είναι η έκταση που έχει λάβει το Qatar-gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής και επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής δράσης, Ζοζέπ Μπορέλ, σκέφτεται να αποκλείσει και τον επιτυχόντα στη διαδικασία εξετάσεων Λουίτζι Ντι Μάιο και τον ανθυποψήφιό του πρώην Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ θα έπρεπε κανονικά να εγκρίνει την τοποθέτηση του επιλεχθέντος από την επιτροπή αξιολόγησης, από τις 16 Νοεμβρίου 2022, Λουίτζι Ντι Μάιο, αλλά όλα δείχνουν ότι επηρεάστηκε από το σάλο που ξέσπασε στον ιταλικό Τύπο και ακόμη δεν έχει υπογράψει για το ποιος θα αναλάβει το πόστο. Σύμφωνα με τη διαδικασία η απόφαση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την Ασφάλεια και την Άμυνα πρέπει να δημοσιοποιηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες εκτιμούν πλέον πως ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν θα αξιοποιήσει ούτε την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ούτε εκείνη του Κύπριου πρώην Επιτρόπου Μάρκου Κυπριανού που ήταν μεταξύ των φιναλίστ.

Έτσι, οι περισσότερες πιθανότητες είναι το πόστο να δοθεί σε εσωτερικό συνεργάτη του κ. Μπορέλ είτε να επαναπροκηρυχθεί η θέση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X