Επιλογές

Εκλογές 2019: Η Χρυσή Αυγή ζητά επανακαταμέτρηση των ψήφων

Εκλογές 2019: Η Χρυσή Αυγή ζητά επανακαταμέτρηση των ψήφων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές 2019: Αίτηση επανακαταμέτρησης ψήφων σε όλη την επικράτεια καταθέτει η Χρυσή Αυγή, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της. Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα μένει εκτός Βουλής σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

Την επανακαταμέτρηση των ψήφων ζητά η Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα στις εκλογές 2019, το κόμμα μένει εκτός Βουλής.

Με την ενσωμάτωση να έχει ολοκληρωθεί, η Χρυσή Αυγή, πήρε 165.709 ψήφους και 2,93%, μένοντας εκτός Βουλής καθώς δεν έπιασε το όριο του 3%.

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η Χρυσή Αυγή καταθέτει αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων σε όλη την επικράτεια.

“Μετά το σκανδαλώδες εκλογικό αποτέλεσμα, που εμφανίζει τον Λαϊκό Σύνδεσμο εκτός βουλής για ελάχιστο αριθμό ψήφων, η νομική υπηρεσία του κόμματος προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Επικράτεια”, ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων.

​Την επανακαταμέτρηση των ψήφων είχε γνωστοποιήσει και ο μέχρι πρότινος βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, μέσω Twitter.

​Η νομική διαδικασία που η Χρυσή Αυγή ακολουθεί είναι η προσφυγή στα κατά τόπους πρωτοδικεία και η κατάθεση αιτήματος επανακαταμέτρησης. Στη συνέχεια κι εφόσον βρεθούν διαφορές, τα στελέχη του κόμματος μπορούν να καταθέσουν ενστάσεις και να πάνε στο Εκλογοδικείο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X