Πολιτική

Εκλογές 2023: Παραδίδει την έδρα του στη ΝΔ ο βουλευτής Ευβοίας

Εκλογές 2023: Παραδίδει την έδρα του στη ΝΔ ο βουλευτής Ευβοίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές 2023: Τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια παραδίδει στη Νέα Δημοκρατία ο Σπύρος Πνευματικός, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Facebook. Σπύρος Πνευματικός: Παραδίδει τη βουλευτική έδρα του στη ΝΔ μετά την κατακραυγή για τη “διαλογή καρκινοπαθών”
Το είχε προαναγγείλει ο ίδιος μετά την παρέμβαση Μητσοτάκη.

Σε συνέντευξή του ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Εύβοια, καθηγητής Ιατρικής, Σπύρος Πνευματικός, είπε ότι «ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων» και στη συνέχεια παρουσίασε το παράδειγμα της Αμερικής, όπου γίνεται, όπως είπε, cost benefit ratio.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε σεισμό στη ΝΔ καθώς τα υπόλοιπα κόμματα την κατηγόρησαν για κρυφή ατζέντα στην υγεία ενώ και οι ίδιες οι δηλώσεις ενός πολιτικού, και μάλιστα γιατρού, έδειχναν αναλγησία.

Ο κ. Πνευματικός ήταν στίτος στη λίστα πίσω από τους Θανάση Ζεμπίλη και Σίμο Κεδίκογλου που επίσης εκλέχθηκαν, ενώ στην τέταρτη θέση βρισκόταν η Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, η οποία πιθανότατα και θα λάβει την έδρα του νησιού που θα «χηρέψει» έπειτα από την αποχώρηση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X