Θέμα

Εκλογές β’ γύρος: Οι ωμοί εκβιασμοί της κυβέρνησης και υπουργών

Εκλογές β’  γύρος: Οι ωμοί εκβιασμοί της κυβέρνησης και υπουργών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τον καθεστωτικό της χαρακτήρα αποκαλύπτει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη (το επιτελικό κράτος έχει ξεχαστεί) αποκαλύπτει το ντελίριο των εκβιασμών και οι προβοκάτσιες παράκεντρων.

Τους εκβιασμούς έχουν εξαπολύσει ο Αδωνις Γεωργιάδης στο Χαλάνδρι και ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Θεσσαλία. Την επομένη όχι μόνο τους κάλυψε πλήρως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος μάλιστα προχώρησε και στην ανήκουστη δήλωση ότι οι δήμαρχοι που υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους δεν μπορούν να διαχειρίζονται κονδύλια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης .

Οι ωμοί δημόσιοι εκβιασμοί σε βάρος των ψηφοφόρων και το ατέλειωτο παρασκήνιο απειλών ή υποσχέσεων γίνονται προκειμένου το άπληστο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίσει όλες τις Περιφέρειες, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότερους Δήμους. Το θέμα όμως όπως φαίνεται δεν είναι πολιτικό ή ζήτημα πολιτικής ηγεμονίας. Αφορά στη διαχείριση των πόρων (ευρωπαϊκών και εθνικών) που θα διαχειριστεί η τοπική αυτοδιοίκηση τα επόμενα χρόνια.


Οι εκβιασμοί δεν έχουν τέλος και το ζήτημα πράγματι δεν αφορά πλέον στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά στις επιδιώξεις της κυβέρνησης.
Το σύνθημα όμως για όλα αυτά το έχει δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Που ζήτησε από τους πολίτες να εκλέξουν τους γαλάζιους υποψηφίους, αν θέλουν να δουν επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, έργα κ.λπ., κ.λπ. Οι απέναντι από τη ΝΔ ή οι ανεξάρτητοι, δεν είναι ικανοί, ή μάλλον δεν θα πάρουν.
Τις τελευταίες μέρες, η πίεση προς τους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας έφτασε στο αποκορύφωμά της. Διότι στην κυβέρνηση, εκτός όλων των άλλων, φοβούνται ότι αν κάτσει κάποιος άλλος στο γραφείο του Περιφερειάρχη θα μάθει και τι έχει γίνει τα τελευταία 13 χρόνια.
Οι εκβιασμοί όμως εμφανίστηκαν και στο επίπεδο των Δήμων, ειδικά σε βάρος του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, ο οποίος προέρχεται από την αριστερά, όπως επισημαίνει και η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontra.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε δημοσίως πως «Δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας δήμαρχοι, όμως θα σας πω ότι όταν βλέπω έναν δήμαρχο να αναφέρεται στην Παλαιστίνη και έχουμε αυτή τη θηριωδία, την κτηνωδία στο Ισραήλ, σίγουρα αμφιβάλλω αν όλα αυτά τα λεφτά που σπρώχνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, σίγουρα θεωρώ ότι οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια φιλελεύθερη ιδεολογία και είναι πολύ πιο κοντά στον χώρο μας, μπορούν αυτά τα χρήματα να τα χρησιμοποιήσουν καλύτερα».


Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τον εκβιασμό, ήρθε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης να πει στην ανοικτή συγκέντρωση της Χρύσας Αγαπητού (της ΝΔ, αντίπαλος του Ρούσσου): «Αν δεν κερδίσουμε θα κάνουμε δύσκολη τη ζωή του Ρούσσου από εδώ και μπρος, για να μην μπορεί να ταλαιπωρήσει το Χαλάνδρι», όπως διαμήνυσε στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση.
«ΔΕΝ είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον, αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου», έγραψε σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:
«Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια».
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί ότι ο νυν δήμαρχος δεν είναι κατάλληλος να απορροφήσει κονδύλια από το ΕΣΠΑ ή θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να δίνει τα ευρωπαϊκά κονδύλια όπου θέλει;

Η απάντηση Ρούσσου


«Χάρη στις ώριμες μελέτες του Δήμου, σχεδόν το 70% των χρηματοδοτήσεων για τα έργα που έγιναν ή είναι σε εξέλιξη εξασφαλίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Περιφέρεια Αττικής και το Πράσινο Ταμείο», έγραψε ο κ. Ρούσσος στο Facebook και συμπλήρωσε: «Το 2014 όταν ανέλαβε η σημερινή διοίκηση η εικόνα ήταν εντελώς αντίστροφη. Το 80% της χρηματοδότησης των έργων προέρχονταν απευθείας από ίδιους πόρους του Δήμου και μόλις 20% από άλλες πηγές…».
Και αν κάτσει κάποιος και αναζητήσει την ανάρτηση του νυν δημάρχου για τα έργα που έχει υλοποιήσει και έχει δρομολογήσει ο δήμος, τότε θα καταλάβει γιατί ανησυχούν τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι «προειδοποιήσεις» στους αγρότες της Θεσσαλίας


 «Το αποτέλεσμα της κάλπης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, που εξαγγείλαμε».
Η δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, την οποία αναπαρήγαγε ο Κώστας Αγοραστός, δείχνει το μέτρο του ωμού εκβιασμού της κυβέρνησης στους αγρότες, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί σκληρά από τις θεομηνίες,επισημαίνει με έμφαση στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της και η Κυριακάτικη Kontra.

Οσον αφορά στις προβοκάτσιες, τις καταγγελίες έκανε η παράταξη του Χάρη Δούκα η οποία δέχθηκε επιθέσεις. «Την παραμονή της κάλπης, κέντρα, παράκεντρα, ακόμα και βουλευτές της κυβέρνησης προβαίνουν σε οργανωμένη προβοκάτσια, με μηνύματα που διακινούν στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα πολιτών. Προσπαθούν με κάθε μέσο να καλύψουν την παταγώδη αποτυχία της θητείας του κ. Μπακογιάννη, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των Αθηναίων και επιχειρώντας να χειραγωγήσουν την ψήφο τους», αναφέρουν πηγές του Αθήνα Τώρα του Χάρη Δούκα 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X