Πολιτική

Ελληνογαλλική συμφωνία: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των ναυπηγείων

Ελληνογαλλική συμφωνία: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον αποκλεισμό των ναυπηγείων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα δυο μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας, της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, μένουν εκτός της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία

Λάβροι κατά του πρωθυπουργού εμφανίστηκαν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καταγγέλλοντας, με επιστολή τους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως τα δυο μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας, της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά, μένουν εκτός της αμυντικής συμφωνίας της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Ειδικότερα, το σωματείο καταγγέλλει «απαξιωτικές δηλώσεις – τοποθετήσεις της κυβέρνησης» για την ανάθεση των φρεγατών και την κατασκευή τους στη Γαλλία, αφήνοντας τα ελληνικά ναυπηγεία εκτός προγράμματος, διαμαρτυρόμενο για τη «δυσφήμηση και τον εμπαιγμό, τόσο στα δύο μεγάλα ναυπηγεία της χώρας, Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, αλλά περισσότερο σε όλους εμάς τους εργαζομένους».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν στην επιστολή τους πως τα ναυπηγεία έχουν πολύ έμπειρο και πλήρες καταρτισμένο εργατικό προσωπικό, επισημαίνοντας πως «απόδειξη είναι ότι όλα τα πλοία που κατασκευάστηκαν στην Ελευσίνα είναι στην πρώτη γραμμή στο Αιγαίο και όπου έχει ανάγκη η πατρίδα μας». Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X