Θέμα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δένδιας στις κοινές δηλώσεις με Τσαβούσογλου!

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Δένδιας στις κοινές δηλώσεις με Τσαβούσογλου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με… λαβράκι -που περιμέναμε αλλά επισημοποιήθηκε- οι κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αντίστοιχα, στην Αθήνα.

Ήταν για το… κυρίως -και δημόσιο- πιάτο της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, καθώς η συνάντηση που έγινε νωρίτερα μεταξύ των δύο ανδρών και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν καλύφθηκε τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη συνάντηση ο κ. Τσαβούσογλου μετέφερε μήνυμα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό ενόψει και της πιθανολογούμενης συνάντησης των δυο ανδρών στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 14 Ιουνίου.

Ήταν το πρώτο ραντεβού της πρώτης μέρας των επίσημων υποχρεώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και το ρεπορτάζ αναφέρει πως η συνάντηση Μητσοτάκη – Δένδια διήρκεσε περίπου μια ώρα, ήταν σε θετικό κλίμα και διαπιστώθηκε αμοιβαία βούληση για καλυτέρευση των σχέσεων των δύο χωρών…

Δένδιας: Θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου κράτησαν χαμηλούς τόνους στις συγκεκριμένες δηλώσεις που δεν θύμιζαν σε τίποτα την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα στις 15 του περασμένου Απριλίου.

Και οι δυο περιορίστηκαν στα «τυπικά» και δείχνοντας ότι υπάρχει καλό κλίμα ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους χωρίς να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου. Συμφωνήσαμε έναν περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid19 έτσι ώστε οι πολίυες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Και άρωμα… Euroleague

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη την Τουρκία για την κατάκτηση του Eurobasket από την Αναντολού Εφες και μάλιστα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τον ευχαρίστησε που έδειξε κατανόηση το προηγούμενο βράδυ για να παρακολουθήσει τον αγώνα.

Καταλήγοντας είπε ακόμα ότι συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του για την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Εμείς ως Τουρκία θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους και συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή συνεργασία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X