Πολιτική

Γ. Κατρούγκαλος για πώληση F-16 στην Τουρκία: Αποτυχία του «πιστού και δεδομένου» κ.Μητσοτάκη.

Γ. Κατρούγκαλος για πώληση F-16 στην Τουρκία: Αποτυχία του «πιστού και δεδομένου» κ.Μητσοτάκη.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το Κογκρέσο και η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι έτοιμες να εγκρίνουν την πώληση εκσυγχρονισμένων F-16 στην Τουρκία ύψους 20 δισ. δολαρίων μαζί με την ξεχωριστή πώληση F-35 στην Ελλάδα, δημιουργεί έντονες ανησυχίες στο εσωτερικό της χώρας, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πολύ αιχμηρή είναι τοποθέτηση του Τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος με ανάρτηση στο τουίτερ αναφέρει ότι: «το αίτημα της Αμερ. Κυβέρνησης για τα F-16 αναδεικνύει την αποτυχία της πολιτικής του «πιστού και δεδομένου» του κ.Μητσοτάκη. Δεν είναι αποτελεσματική διπλωματία να μην διεκδικείς τίποτα και να επαφίεσαι αποκλειστικά στις προσπάθειες του Γερουσιαστή Μενέντεζ και της ομογένειας».

Παράλληλα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι: «αντί να κινήσει γη και ουρανό ο Πρωθυπουργός για να αποτρέψει την πώληση των F-16, άφησε τον κ. Συρίγο να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για το αντίθετο. Δεν ασκείται όμως έτσι η εξωτερική πολιτική, ούτε υπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X