Πολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ακατανόητη η αρχειοθέτηση της Novartis

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ακατανόητη η αρχειοθέτηση της Novartis
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα σενάρια τεχνοκρατικής κυβέρνησης, στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis, τις διώξεις Βαξεβάνη και Παπαδάκου αλλά και στην ουκρανική κρίση αναφέρθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Έχουμε σίγουρα πρόβλημα, η ΕΕ ήδη εξετάζει το θέμα δίωξης των δημοσιογράφων Βαξεβάνη και Παπαδάκου» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος όταν ρωτήθηκε κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας στη χώρα. Ειδικά για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Novartis, ο πρώην ΥΠΕΞ και νομικός απορεί πως «με τόσο ισχυρά στοιχεία» η υπόθεση αρχειοθετείται.

Σχολιάζοντας δημοσίευμα που επικαλείται κύκλους των Βρυξελλών περί λύσης τεχνοκρατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν εκπλήσσεται λέγοντας ότι είναι γνωστοί τέτοιοι σχεδιασμοί και από επιχειρηματικούς κύκλους που μας θέλουν «σε μια μετα-Δημοκρατία» όπου η απόφαση του λαού δεν μετράει. Θυμίζοντας παρόμοια γεγονότα προ του 2015, ο κ. Κατρούγκαλος ξεκαθαρίζει ότι «δεν θα παραδοθεί η εντολή του λαού».

Για την ουκρανική κρίση, ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ουκρανία καθώς κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί κάποιο ρωσικό συμφέρον. Τονίζοντας ότι βασική επιδίωξη όλων πρέπει να είναι η άμεση αποκλιμάκωση στη ρητορική, ανέδειξε την ανάγκη να ενταχθεί και η Ρωσία σε ένα σχεδιασμό ασφαλείας για την Ευρώπη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X