Πολιτική

Η κυβέρνηση εμπαίζει 2.000.000 συνταξιούχους για τα αναδρομικά

Η κυβέρνηση εμπαίζει 2.000.000 συνταξιούχους για τα αναδρομικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε τι θα γίνει με τα αναδρομικά 2 εκατομμυρίων συνταξιούχων. Σαφή απάντηση δεν έδωσε. Πέταξε την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας πως η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.  Ο  Γιάννης Οικονόμου, ερωτήθηκε για το ζήτημα δύο φορές στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αφού η δημοσιογράφος που απηύθυνε την ερώτηση, επανήλθε για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε «κύριε εκπρόσωπε τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, Τι θα πείτε σε περίπου 2.000.000,00 συνταξιούχους που περιμένουν, να περιμένουμε ίσως κάποιες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή την Τετάρτης;»

Έχει τοποθετηθεί ο κος Χατζηδάκης. Πάντα «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση γίνονται σεβαστές και αποδεκτές».

Λίγο αργότερα η δημοσιογράφος επανήλθε, να το κάνω πιο σαφές το ερώτημα, τι  σκέφτεται η κυβέρνηση, θα επιστραφούν τα αναδρομικά σε όλους στους συνταξιούχους ή μόνο σε όσους δικαιώθηκαν από το ΣτΕ;

Σας απάντησα προηγουμένως, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που εντέλει φρόντισε να μην απαντήσει.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή των αναδρομικών, αφορά μόνο εκείνους του συνταξιούχους που προσέφυγαν δικαστικά. Καθώς τότε η κυβέρνηση εξαπατώντας τους συνταξιούχους τους προέτρεπε να μην προσφύγουν δια στόματος Στέλιου Πέτσα.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους συνταξιούχους ότι δεν χρειάζεται να ασκούν προσφυγές δεν χρειάζεται να τρέχουν σε δικηγόρους. Χρειάζεται μόνο να έχουν λίγη υπομονή, καθώς τίθεται κανένα θέμα παραγραφής». Αυτό δήλωνε ανερυθρίαστα στις 15 Ιουλίου του 2020 ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κοροϊδεύοντας ωμά τους συνταξιούχους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X