Πολιτική

Η ΝΔ εγκαλεί ΣΥΡΙΖΑ και βάζει αυτογκόλ με fake news για το καθεστώς Λουκασένκο

Η ΝΔ εγκαλεί ΣΥΡΙΖΑ και βάζει αυτογκόλ με fake news για το καθεστώς Λουκασένκο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με fake news η ΝΔ πετάει την μπάλα στην εξέδρα σε ό,τι αφορά την «κρατική αεροπειρατεία» με το αεροπλάνο της Ryanair, που απογειώθηκε από την Αθήνα και εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας προκειμένου να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς.

Την ώρα που η κυβέρνηση δεν απαντάει στα κρίσιμα ερωτήματα για τις ολιγωρίες της στην υπόθεση και για το αν ξένοι πράκτορες παρακολουθούσαν τον Προτάσεβις στη χώρα μας, το κυβερνών κόμμα βρήκε ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις επειδή δήθεν «στις 25 Νοεμβρίου του 2020 μαζί με τον κατάδικο Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν “όχι” σε τροπολογία ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταδίκη του καθεστώτος Λουκασένκο και στην απόρριψη του αιτήματος της Λευκορωσίας που ζητούσε την έκδοση του Ρ. Προτάσεβιτς».

Ωστόσο, την αλήθεια για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αποκαλύπτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης. «Η προσπάθεια της ΝΔ να εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποστηρικτή του δικτάτορα Λουκασένκο, αποτελεί χυδαίο ψέμα και άθλια συκοφαντία» υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωσή της η ΝΔ έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «υποστηρικτές του καθεστώτος Λουκασένκο». Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας» και «προσπαθεί για ακόμη μια φορά να δυσφημίσει τη χώρα στο εξωτερικό», καλώντας τον να απαντήσει αν συμφωνεί με τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη που ζήτησε κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας.

Φαίνεται ότι στην Πειραιώς δεν ασχολούνται με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του στο twitter υπογράμμισε ότι «η ΕΕ πρέπει να πιέσει τη Λευκορωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί

«Λίγη σοβαρότητα δεν θα έβλαπτε τη ΝΔ, που φαίνεται να μην γνωρίζει πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αντί να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό που εκθέτει διεθνώς τη χώρα και να απαντήσει εάν οι ελληνικές Αρχές ελέγχουν τη δράση ξένων υπηρεσιών σε ελληνικό έδαφος, προσπαθεί να πείσει με χυδαία ψέματα και fake news πως ακόμη και για το προχθεσινό φιάσκο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2020, που ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς Λουκασένκο.

Το “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, πιάστηκε στον ύπνο και καλό θα είναι η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αντί να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα. Γιατί και η υποκρισία έχει τα όριά της» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ας σημειωθεί πως η Ν.Δ. αναφέρεται παραπλανητικά σε τροπολογία της προηγούμενης ημέρας -που προτάθηκε από την ακροδεξιά- και η οποία καταψηφίστηκε ενώ την επομένη υπερψηφίστηκε κανονικά το αρχικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X