Πολιτική

Ingeborg Beugel: Ποια είναι η δημοσιογράφος που εξόργισε τον Μητσοτάκη

Ingeborg Beugel: Ποια είναι η δημοσιογράφος που εξόργισε τον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Ingeborg Beugel είναι αναμφίβολα το πρόσωπο της βραδιάς. Είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος με το μεγάλο κόκκινο καπέλο που καθόταν… μπροστά μπροστά κατά τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Ρούτε μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου

Είναι η δημοσιογράφος που με την ερώτησή της έβγαλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτός εαυτού, υποχρεώνοντάς τον να απαντήσει με έντονο ύφος και υψώνοντας τον τόνο της φωνής του.

Η ερώτηση που εξόργισε τον Έλληνα πρωθυπουργό αφορούσε στα όσα ακούγονται για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από τις ελληνικές αρχές, με τη δημοσιογράφο να κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ψεύδεται και εκείνον να της απαντά ότι δεν μπορεί να τον προσβάλει μέσα στο Μαξίμου.

Ποια είναι λοιπόν η 61χρονη ξανθιά γυναίκα με το μεγάλο κόκκινο καπέλο; Είναι η Ingeborg Beugel, που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Ύδρα και το περασμένο καλοκαίρι είχε συλληφθεί με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα» στο σπίτι της, στην Ύδρα!

Τότε -σύμφωνα με τον Guardian- η ίδια ανέφερε ότι συνελήφθη μετά από καταγγελίες ντόπιων που ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός 23χρονου από το Αφγανιστάν στο σπίτι της.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιο είδος θανατηφόρου τρομοκράτη. Δεν με άφησαν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου. Δεν ήταν μυστικό ότι έμενε μαζί μου, τον φροντίζω και πληρώνω τον δικηγόρο του», είχε δηλώσει τότε η Beugel, σημειώνοντας ότι η αρχική αίτηση ασύλου στην Ελλάδα από τον 23χρονο απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του.

Σήμερα (09.11.2021) λίγο πριν το φραστικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ingeborg Beugel έκανε… γκάλοπ στο twitter, ποια ερώτηση να θέσει στους δυο πρωθυπουργούς!

«Σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Και οι δύο συνυπεύθυνοι για τις απωθήσεις και τη φρίκη των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΙΔΕΕΣ!», έγραψε…

Δείτε όλο το επεισόδιο από το 20:35

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X