Πολιτική

Καταγγελία βόμβα για Θεσσαλία: Από τα 240 εκατ. ευρώ του Ιανού μόνο τα 6 πήγαν για ποτάμια

Καταγγελία βόμβα για Θεσσαλία: Από τα 240 εκατ. ευρώ του Ιανού μόνο τα 6 πήγαν για ποτάμια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κακοκαιρία Daniel αποκάλυψε, με τραγικό τρόπο, την ανυπαρξία αντιπλυμμηρικών έργων στη Θεσσαλία, παρά την ηχηρή προειδοποίηση του «Ιανού» το 2020.

Μιλώντας στο topontiki.gr, ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης της Καρδίτσας, Φώτης Αλεξάκος, προχωράει σε σοβαρότατες καταγγελίες, σχετικά με το τι συνέβη με τους εθνικούς πόρους και την εκτέλεση των έργων μετά την κακοκαιρία του 2020.

«Ελάχιστα χρήματα για ποτάμια»

«Πέραν των έργων που εκτέλεσε η Περιφέρεια σε διάστημα δύο ετών, τα οποία ήταν όλα με αναθέσεις και χωρίς διαφάνεια, έδωσε και έξι εκατομμύρια σε μισθώσεις μηχανημάτων. Τρία εκατομμύρια για καθαρισμούς ποταμών και άλλα τόσα για άρσεις καταπτώσεων κλπ. στο οδικό δίκτυο.

Το αριθμ. 66 έργο (καθαρισμός τάφρων και ανακατασκευή τεχνικών στην περιοχή οικισμού Συκεώνα, Δ. Παλαμά Καρδίτσας) το ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, πριν λίγες μέρες ως ολοκληρωμένο. Ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε και επιπλέον με την κακοκαιρία Daniel ξαναχάλασε το τεχνικό έργο.

Το αριθμ. 67 (καθαρισμός τάφρων και ανακατασκευή τεχνικού στην περιοχή ποταμού Ενιπέα Δ. Παλαμά Καρδίτσας) δεν ανατέθηκε. Το Ελεγκτικό Συνέδριο το ακύρωσε, γιατί εκτίμησε ότι δεν πρέπει να γίνει ανάθεση, αλλά δημοπρασία. Ακόμη δεν έχει δημοπρατηθεί.

Άρα από τον “Ιανό” και μετά, ελάχιστα χρήματα δόθηκαν για τα ποτάμια», αναφέρει αρχικά.

«Έργα βιτρίνας για ψηφοθηρικούς λόγους»

«Τα αριθμ. 50 έως 64 έργα είναι ασφαλτικά έργα βιτρίναςΜε τον μανδύα της «αποκατάστασης» στον τίτλο, έγιναν μόνο ασφαλτικοί τάπητες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Γι’ αυτά τα έργα, υποστηρίζω ότι πήγαν σε αλλότριο σκοπό και ότι δεν έπρεπε να γίνουν με διαδικασία ανάθεσης, αλλά να δημοπρατηθούν, διότι πρόκειται για βελτίωση υποδομών και όχι αποκατάσταση ζημιών, ασχέτως με τους παραπλανητικούς τίτλους.

«Από το σύνολο των 240 εκατομμυρίων που κατευθύνθηκαν στην περιοχή της Καρδίτσας μετά τον “Ιανό” (164 εκατ. η ΤΕΡΝΑ για αποκαταστάσεις οδοποιίας, 38 εκατ. η περιφέρεια Θεσσαλίας, 13 εκατ. ο δήμος Καρδίτσας, 25 εκατ. οι άλλοι πέντε δήμοι) μόνο έξι εκατομμύρια αφορούσαν ποτάμια», καταλήγει ο κ. Αλεξάκος.

Πηγή: topontiki.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X