Θέμα

Κόντρα Τσίπρα -Τζιτζικώστα για το όνομα των Σκοπίων

Κόντρα Τσίπρα -Τζιτζικώστα για το όνομα των Σκοπίων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, απάντησε με δηκτικό τρόπο στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ,

«Δεν κατανοώ την σπουδή του Αποστόλη να πηγαίνει πίσω από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι όταν ήταν βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ειδικά, που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους Βόρειους γείτονές μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμα ανέφερε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι πάμε σε μια διαπραγμάτευση για να επιτύχουμε μια οποιαδήποτε λύση, διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά».

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι’ αυτό και όπως είπε, έθεσε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος.

Παράλληλα κάλεσε το γειτονικό κράτος να ανταποκριθεί στη διαπραγμάτευση διότι αν για την χώρα μας είναι εθνική ωφέλιμο για αυτούς είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας.

Τζιτζικώστας σε Τσίπρα: Η μόνη λύση για την ονομασία του γειτονικού κράτους είναι χωρίς τον όρο Μακεδονία

Ο Περιφειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

«Διαφωνώ ριζικά με την κυβέρνηση σας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Μόνη λύση που μπορεί να σταθεί είναι αυτή που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα όπως ο αλυτρωτισμός και η προπαγάνδα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο Απόστολος Τζιτζικώστας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε πως το γεγονός ότι οι αφετηρίες μπορεί να είναι διαφορετικές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι στόχοι δεν μπορούν να είναι ίδιοι.

«Το γεγονός ότι οι αφετηρίες μας πολιτικές και ιδεολογικές είναι διαφορετικές δεν σημαίνει ότι οι στόχοι μας δεν μπορούν να είναι ίδιοι. Όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο», είπε.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X