Επιλογές

Κώστας Τασούλας: Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους!

Κώστας Τασούλας: Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους αναδείχθηκε ο Κώστας Τασούλας. 15 βουλευτές ψήφισαν παρών και απουσίαζαν η Έφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τασούλας… των ρεκόρ!

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας “ακουγόταν” πως θα εκλεγεί με τις περισσότερες θετικές ψήφους από όσες έχουν εκλεγεί όλοι οι προηγούμενοι μεταπολιτευτικοί Πρόεδροι της Βουλής.

Όπερ και εγένετο, αφού μέχρι σήμερα, την μεγαλύτερη πλειοψηφία εκλογής είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου που τον Ιανουάριο του 2015 είχε εκλεγεί με 235 ψήφους και ακολουθεί ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής περιόδου Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου που το 1974 είχε λάβει 217 θετικές ψήφους.

Η αυξημένη ανάδειξη εκτός από τον συμβολισμό της στήριξης των θεσμικών αξιωμάτων από μέρους των κομμάτων σηματοδοτεί βέβαια και την αυξημένη ευθύνη που θα έχει ο κ. Κώστας Τασούλας προκειμένου με την προεδρεία του στο τρίτο πολιτειακό αξίωμα να αναδειχθεί Πρόεδρος όλης της Βουλής και όχι να ενεργεί με παραταξιακές και υποκειμενικές μονομερείς αποφάσεις και ενέργειες.

Το δεύτερο ρεκόρ που έσπασε σήμερα, η ανάδειξη του κ. Κώστας Τασούλα στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής είναι ότι είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, όχι μόνο στα μεταπολιτευτικά χρονικά αλλά από το βίο του ελληνικού κράτους που θα εκλεγεί έχοντας καταγωγή αλλά εκλογική περιφέρεια τα Ιωάννινα.

Αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής από την Ολομέλεια, θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής θα γίνει η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής από τον απερχόμενο Πρόεδρο Νίκο Βούτση στο νεοεκλεγέντα Κώστα Τασούλα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X