Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Λεφτά υπάρχουν για τους μετακλητούς του Πιερρακάκη – Για το ΕΣΥ όχι

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Λεφτά υπάρχουν για τους μετακλητούς του Πιερρακάκη – Για το ΕΣΥ όχι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον αριθμό και τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων, την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει.

Ο στρατός των μετακλητών του Κυριάκου Πιερρακάκη θα λάβει 170.682 ευρώ μόνο για υπερωρίες και νυχτερινή εργασία για το 2022, ενώ ο συνολικός αριθμός τους πέρυσι τον Ιανουάριο έφτασε τους 2.965 με κόστος συνολικά 65 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο που η ΝΔ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, ο αριθμός των μετακλητών αποτέλεσε «κόκκινο πανί» και κεντρικό θέμα στο αφήγημα της ΝΔ στα περί αξιοκρατίας και «αριστείας».

Ωστόσο, η υποκριτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά από τη «Διαύγεια», καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο για το 2022 οι υπερωρίες και αμοιβή για νυχτερινές των μετακλητών υπαλλήλων, προσωπικής ασφάλειας και οδηγών του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη κοστίζουν 170.682 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι σάλος είχε ξεσπάσει και ένα χρόνο νωρίτερα, όταν αποκαλύφθηκε το όργιο των διορισμών μετακλητών υπαλλήλων -ακόμα και εν μέσω πανδημίας- της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς ο συνολικός αριθμός πέρυσι τον Ιανουάριο έφτασε τους 2.965, ενώ οι ίδιοι κόστισαν συνολικά 65 εκατ. ευρώ.

Στην κυνική παραδοχή για τις αθρόες και κοστοβόρες προσλήψεις μετακλητών είχε προχώρησε και ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής καθώς παραδέχθηκε ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, όχι μόνο δεν μειώθηκε ο αριθμός των μετακλητών –όπως είχε κάνει προεκλογική σημαία ο Κ. Μητσοτάκης– αλλά αντίθετα αυξήθηκε κατά 321 άτομα, επιβαρύνοντας κατά 5 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X