Πολιτική

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρώτο υπουργικό συμβούλιο – Χωρίς προηγούμενο οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρώτο υπουργικό συμβούλιο – Χωρίς προηγούμενο οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η συνεδρίαση αυτή γίνεται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Μιας νίκης χωρίς προηγούμενο θα έλεγα» τόνισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.

«Η πρώτη μας συνεδρίαση πραγματοποιείται στο φως μιας μεγάλης εκλογικής νίκης χωρίς προηγούμενο. Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα κυβέρνησης που να κατακτά τη νίκη με μεγάλα ποσοστά. Είμαστε ευγνώμονες. Χωρίς προηγούμενο είναι και οι ευθύνες που αναλαμβάνουμε. Στο δικό μας πρόγραμμα γυναίκες και άνδρες αναγνώρισαν στο δικό μας πρόγραμμα την πρόοδο και την ευημερία. Ενέκριναν με πρωτοφανή ωριμότητα συμπεριφορές που προτάσσουν την ειλικρίνεια. Δεν ξεχνώ ότι ο τόπος θα είχε αυτοδύναμη κυβέρνηση από τον Μάιο αν δεν μεσολαβούσε η περιπέτεια της απλής αναλογικής.

Χιλιάδες ψηφοφόροι κουρασμένοι από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δεν πήγαν να ψηφίσουν και άλλοι προτίμησαν την χαλαρή ψήφο με αποτέλεσμα να εκλεγούν μικρά κόμματα. Το πολίτευμά μας ξέρει πολύ καλά να αυτοπροστατεύεται και πάντα ο κοινοβουλευτισμός έχει τη δύναμη να αποκαλύπτει τα ψεύτικά είδωλα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι συνεκτικό και εκτείνεται σε τέσσερις κατευθύνσεις:

Καλύτεροι μισθοί,
καλύτερη δημόσια υγεία,
αποτελεσματικότερο κράτος και
ποιοτική ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.
Παράλληλα, έδωσε το στίγμα των μεταρρυθμίσεων και έργων που πρέπει να υλοποιηθούν, κάνοντας λόγο για 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις.

Τέλος, κάλεσε τους υπουργούς να είναι πετυχημένοι με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, ώστε να διανύσουν τη «θητεία της αποτελεσματικότητας και των μεγάλων αλμάτων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X