Media

Λίστα Πέτσα: «Βόμβα»! Μήνυση του Documento στον βασικό μάρτυρα της ΝΔ για ψευδορκία

Λίστα Πέτσα: «Βόμβα»! Μήνυση του Documento στον βασικό μάρτυρα της ΝΔ για ψευδορκία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατέθεσε το Documento κατά του Μιχάλη Γκάλγκου για ψευδορκία και για συκοφαντίες κατά της εφημερίδας, στην κατάθεσή στην Εξεταστική για «Λίστα Πέτσα».

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο βασικός μάρτυρας της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Initiative, της εταιρείας που μοίρασε τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα προς τα ΜΜΕ για την διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό, το Documento αποκλείστηκε γιατί αμφισβητούσε την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το Documento «ο 1ος εκ των εγκαλουμένων-μηνυομένων, (σ.σ. Μ. Γκάλγκος) προκειμένου να συγκαλύψει την πασίδηλη αδικοπρακτική ευθύνη της διαφημιστικής εταιρείας Initiative, για τον παράνομο και συντονισμένο με την Κυβέρνηση αποκλεισμό της εφημερίδας Documento από τη διαφημιστική καμπάνια για τον Covid-19, αλλά και τις εν γένει ευθύνες της, για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, με την αυθαίρετη επιλογή Μ.Μ.Ε., που δεν πληρούσαν κανένα ποσοτικό και ποιητικό κριτήριο, επέλεξε συνειδητά, κι εν γνώσει της αναληθείας όσων κατέθεσε, αφενός να καταθέσει ψευδώς ενόρκως, όλα τα ανωτέρω, αφετέρου να συκοφαντήσει τον εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας Documento, Κωνσταντίνο Βαξεβάνη, παρουσιάζοντάς τον, με προκλητικό τρόπο, εμμέσως πλην σαφώς ως δήθεν αντιεμβολιαστή».

Από τη Δικαιοσύνη θα κληθούν να λογοδοτήσουν, μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος τους, από τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνάς, για τα αδικήματα της ψευδορκίας μάρτυρα, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, τόσο ο Στέλιος Πέτσας νονός της λίστας Πέτσα όσο και ο Μιχάλης Γκάλγκος, επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας Initiative.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X