Πολιτική

Μητσοτάκης -Όπισθεν ολοταχώς: Έκανε υφυπουργό τη βουλευτή με τη θεωρία κατά των αμβλώσεων

Μητσοτάκης -Όπισθεν ολοταχώς: Έκανε υφυπουργό τη βουλευτή με τη θεωρία κατά των αμβλώσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπισθεν ολοταχώς – Η νέα υφυπουργός Υποδομών μιλούσε για «την προστασία του αγέννητου παιδιού» παίρνοντας θέση κατά της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος
Τα πρώτα δείγματα σκοταδισμού άρχισαν να ξεδιπλώνονται μετά την ανακοίνωση των μελών που απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο λόγος για την βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σε ανάρτησή της στο twitter το 2019, η κ. Αλεξοπούλου είχε διατυπώσει τις μεσαιωνικές της αντιλήψεις, αναρτώντας ένα δημοσίευμα της εκκλησιαστικής ιστοσελίδας romfea.gr σχετικά με την προστασία του αγέννητου παιδιού, για το οποίο η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε «Ημέρα Αγέννητου Παιδιού», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά των αμβλώσεων.

«Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι ”το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως”» ανέφερε η κ. Αλεξοπούλου, κάνοντας ένα σχόλιο πλήρως εναρμονισμένο με τις θέσεις της ακροδεξιάς που τάσσονται κατά των αμβλώσεων και κατά της αυτοδιάθεσης του γυναικείου σώματος.

Η συγκεκριμένη σκοταδιστική θεωρία υποστηρίζει ότι η ζωή του βρέφους αρχίζει με τη σύλληψη, αμφισβητώντας ευθέως το δικαίωμα στην άμβλωση. Η επιλογή της Χριστίνας Αλεξοπούλου στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναδεικνύει την υποκρισία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος δημιούργησε το υπουργείο για την Οικογένεια και την Κοινωνική Συνοχή. Σύμφωνα με τα όσα έλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά, «θα είναι το υπουργείο πυλώνας για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό».

Αυτές είναι άραγε οι πολιτικές που είχε στο μυαλό ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Σε κάθε περίπτωση μόνο τρόμο προκαλεί το ενδεχόμενο η Χριστίνα Αλεξοπούλου να βρεθεί στο υπουργείο Οικογένειας στο πλαίσιο του rotation υπουργών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X