Θέμα

Μητσοτάκης: Τέλος στο νόμο Κατρούγκαλου, μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ

Μητσοτάκης: Τέλος στο νόμο Κατρούγκαλου, μείωση 30% στον ΕΝΦΙΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Υλοποιούμε στα επόμενα δύο χρόνια τη δέσμευση που είχα δώσει από αυτό το βήμα το 2016. Τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%», εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας αφού μας είπε από αυτό το βήμα ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ τον αύξησε κυρίως στις λαϊκές γειτονιές. Τώρα είναι απλά ένας κακός αντιγραφέας. Ταυτόχρονα αναστέλλουμε τον Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και παρέχουμε έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση, συντήρηση και αξιοποίηση υφιστάμενων κατοικιών, ώστε όλα τα σπίτια να γίνουν φιλικά στο περιβάλλον, να ομορφύνουν οι πόλεις και τα χωριά και να αυξηθεί η αξία τους στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

«Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος. Ποτέ ξανά δεν θα επιτρέψουμε να φτάσει στο σημείο η πατρίδα μας να ικετεύσει για ένα ακόμα πρόγραμμα διάσωσης.

Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να μειώσω το κόστος δανεισμού της Ελλάδας για να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές, όπως όλες οι κανονικές χώρες.

Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή. Και σίγουρα δεν θα γίνει Βενεζουέλα. Επειδή πιστεύω στους Έλληνες μία από τις πρώτες αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η πλήρης κατάργηση των capital controls. Ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ένας κακός νόμος. Όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία. Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται. Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X