Πολιτική

«Μπαρούτι» ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του

«Μπαρούτι» ο Νίκος Κοτζιάς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με δυο tweets, ο καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, δεν έκρυψε την… ενόχλησή του από τις δηλώσεις του υποψηφίου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Και… απλόχερα, ο Νίκος Κοτζιάς παρέδωσε δωρεάν μαθήματα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τα… τρολ του, γιατί καθώς φαίνεται μένουν μετεξεταστέοι.

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο MEGA, τη Δευτέρα, μια μέρα μετά το θρίαμβό του στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Εκεί, ο ευρωβουλευτής του κόμματος αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας την «κουτσή», ενώ στη… γραμμή Μητσοτάκη είπε ότι εφόσον την ψηφίσαμε – χωρίς εθνική συνεννόηση όπως τόνισε – πρέπει να την σεβαστούμε αλλά χωρίς… να βιαστούμε να επικυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας. Επικαλέστηκε δε, δήθεν «φάουλ» σε αυτήν από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας.

Όλα αυτά έκαναν… μπαρούτι τον αρχιτέκτονα της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκο Κοτζιά, που δεν έκρυψε την ενόχλησή του.

«Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει για Συμφωνία των Πρεσπών ακραίες νεοδημοκρατικές ανοησίες. Λέει πχ ότι δεν μπορεί να διαφέρει όνομα κράτους από του πολίτη. Ας πει, λοιπόν, πώς λένε Βρετανό Πολίτη Ηνωμένου Βασιλείου (“Ηνωμενοβασιλικό”;) , ή Αμερικανό πολίτη των ΗΠΑ (“Ηνωμενοπολιτιακό”;)» έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς.

Φαίνεται όμως ότι η ανάρτησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη, που σε νέα ανάρτηση, αναφέρθηκε στα… τρολ του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Προς Τρολ Ανδρουλακ: το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι Μεγάλη Βρετανία+Βορεια Ιρλανδία άρα ευρύτερη έννοια Μεγάλης Βρετανίας. ΜΒ συμπεριλαμβάνει Αγγλία, Σκοτία κι Ουαλία. Δεν ισούται με Αγγλία. Τέλος το δωρεάν μάθημα. Είστε άσχετοι από γεωγραφία, ιστορία, πολιτική και διεθνείς σχέσεις», έγραψε ο Νίκος Κοτζιάς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X