Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος για σκάνδαλο Novartis: Όποιος έχει εμπλοκή στην υπόθεση, θα λογοδοτήσει

Νάσος Ηλιόπουλος για σκάνδαλο Novartis: Όποιος έχει εμπλοκή στην υπόθεση, θα λογοδοτήσει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Υπάρχει μια ιστορία στην οποία η εμπλεκόμενη εταιρία, η Novartis, έχει παραδεχθεί πως έχει χρηματίσει αξιωματούχους στην Ελλάδα. Και για το λόγο αυτό έχει πληρώσει αποζημιώσεις στο αμερικανικό δημόσιο 347 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό τι σημαίνει; Μιλάμε για σκάνδαλο και τελειώνει η κουβέντα», δήλωσε Στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις από τον Κώστα Βαξεβάνη.

«Όποιος θεωρεί πως δεν πρόκειται για σκάνδαλο, είναι από την πλευρά της συγκάλυψης, δεν υπάρχει ενδιάμεσος χώρος εδώ. Τι πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος μετά την παραδοχή αυτή; Να ζητήσει αποζημιώσεις, αλλά και να ζητήσει όλα τα στοιχεία για να δούμε ποιοι αξιωματούχοι χρηματίστηκαν.

Αυτά που αποκάλυψε χθες ο κ. Βαξεβάνης είναι ένα κρίσιμο βήμα, το οποίο δείχνει πως υπήρχαν εκβιασμοί μαρτύρων, πως υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα που έκανε τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση. Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ είναι για γέλια, είναι μια ανακοίνωση πανικού ανθρώπων που καταλαβαίνουν πως η σάπια προσπάθειά τους να καλύψουν την ιστορία αυτή, καταρρέει και θα καταρρεύσει με πάταγο. Τίποτε δεν μπορεί να τους διασώσει από τις αντικειμενικές ευθύνες που έχουν σε αυτή την προσπάθεια συγκάλυψης».

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος, «ζούμε σε μια δημοκρατία τύπου Όρμπαν κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα δεν ακολουθεί τον ευρωπαϊκό κανόνα για τους προστατευόμενους μάρτυρες, είμαστε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου. Υπήρξαν και πρακτικές μαφίας και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Και η ιστορία της Novartis είναι μια ιστορία λεηλασίας του δημόσιου πλούτου. Για να καλυφθεί λοιπόν αυτή η λεηλασία κάνουν τα πάντα για να την συγκαλύψουν. Αυτό προκύπτει από τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όποιος έχει εμπλοκή σε αυτή την ιστορία θα λογοδοτήσει, κι αυτό για εμάς είναι ξεκάθαρο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X