Πολιτική

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόκληση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτή την φορά για την καταστροφή της Σμύρνης. Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφέρθηκε στην καταστροφή της πόλης επιρρίπτοντας ευθύνες στους Έλληνες στρατιώτες.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, αναφέρθηκε στο παρελθόν της πόλης και συγκεκριμένα στην καταστροφή της Σμύρνης κατηγορώντας τους Έλληνες ότι έκαψαν την πόλη.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη, είναι από τους Έλληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν.

«Μην κοιτάζετε που λένε ότι το έκαναν οι Τούρκοι. Τα πιο μεγάλα χτυπήματα τα έχουν κάνει αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο σε αυτήν τη γεωγραφική περιοχή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Επισημαίνεται, ότι ο Ερντογάν ξεκίνησε χθες ανεπίσημα την προεκλογική του εκστρατεία, υποσχόμενος ότι θα κερδίσει τους αντιπάλους του στις πρόωρες κάλπες του Ιουνίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι δηλώσεις του για την καταστροφή της Σμύρνης δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς η Ελλάδα ανέμενε από την πρώτη στιγμή όξυνση της προκλητικότητας.

Δείτε ακόμη:

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ «πυροβολούν» τον Ερντογάν

Ο Ερντογάν πλημμυρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X