Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης- Εκτός προεδρείου της Βουλής: Δεν προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο άτακτος βετεράνος

Νικήτας Κακλαμάνης- Εκτός προεδρείου της Βουλής: Δεν προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο άτακτος βετεράνος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο επί σειρά ετών Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, δεν προτάθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για να συμμετάσχει στο προεδρείο του νέου Κοινοβουλίου. Η αποχαιρετιστήρια δήλωσή του ήταν εξόχως συγκινητική και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές.

Ο πολύπειρος βουλευτής της ΝΔ, κατά τη διάρκεια της πρώτης διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν, τουλάχιστον πέντε οι φορές που σε κρίσιμα θέματα διαφοροποιήθηκε από τη «γραμμή Μαξίμου. Και αυτά τα κρίσιμα θέματα ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών, η απόφαση εξπρές υπέρ των funds του Αρείου Πάγου, το δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ του Νίκου Παπαθανάση, η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού για τη διαλογή ασθενών με καρκίνο με βάση τη σχέση κόστους – οφέλους και τη μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης της ΝΔ με τους καλλιτέχνες.

Σκάνδαλο υποκλοπών

Ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν δίστασε, και ενώ η συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών με την υπογραφή Μητσοτάκη ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, να αδειάσει τον τότε υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο τότε Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε ευθέως την αντίθεσή του με το γεγονός ότι με τη νομοθετική πρόβλεψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όσοι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ δεν έχουν το δικαίωμα να ενημερωθούν.

«Δεν μπορεί να μην έχω το δικαίωμα να μάθω γιατί παρακολουθούμαι», δήλωσε εμφατικά ο Νικήτας Κακλαμάνης, συμπληρώνοντας ότι συμφωνεί με την τροπολογία που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης πρόβλεψης, λέγοντας ότι πρέπει να μπει ξανά στη συζήτηση.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «άδειασε», όμως και τον Γιώργο Γεραπετρίτη ερωτώμενος για τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθιησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει: ««Εγώ εδώ απόψε δεν εκπροσωπώ τον κ. Γεραπετρίτη. Είμαι βουλευτής του κόμματός μου και εκπροσωπώ την παράταξή μου. Στο φιλόξενο στούντιό σας φωνάξτε αύριο τον κ. Γεραπετρίτη και ρωτήστε τον τι εννοούσε».

Ντογιάκος και απόφαση Αρείου Πάγου υπέρ funds

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε χαρακτηρίσει «πρωτοφανή» την ταχύτητα έκδοσης της απόφασης, σχολιάζοντας δηκτικά ότι αν ο Άρειος Πάγος «έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο»

Ο τότε Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία επιτρέπει σε funds και servicers να προχωρούν σε πλειστηριασμούς, είχε κατακεραυνώσει τον Ισίδωρο Ντογιάκο.

«Πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης» ήταν η χαρακτηριστική του φράση που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα Μαξίμου και Πειραιώς.

Το δάνειο Παπαθανάση

Ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν ο μοναδικός από το γαλάζιο στρατόπεδο που διαφοροποιήθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα το των 2 εκατ. ευρώ του τότε αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο τότε Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε κάνει βαρυσήμαντη τοποθέτηση ζητώντας να δοθεί στη δημοσιότητα η συμφωνία για το δάνειο του Νίκου Παπαθανάση.

Ο Πνευματικός και η διαλογή ασθενών με καρκίνο

Ο Νικήτας Κακλαμάνης και με τη ιδιότητα του ογκολόγου, δεν μάσησε τα λόγια του και χαρακτήρισε τη δήλωση του Σπύρου Πνευματικού «εκτός τόπου και χρόνου», επισημαίνοντας ότι «ακόμη και τους ασθενείς τελικού σταδίου δεν τους εγκαταλείπεις».

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε προτείνει τη διαλογή καρκινοπαθών στα νοσοκομεία ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, με σκοπό τη μείωση του κόστους για το δημόσιο.

Μετωπική κυβέρνησης – καλλιτεχνών

Ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη θέση του Α΄Αντιπροέδρου της Βουλής είχε επιπλήξει τον τότε υφυπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Γιατρομανωλάκη, με αφορμή την ακραία σύγκρουση των καλλιτεχνών με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνών. «Αν είχατε ενσκήψει ως υπουργείο στις 3 κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τα θέματα αυτά, δεν θα είχαν προκύψει τα θέματα που έχουν προκύψει», ήταν το σχόλιο με νόημα που είχε απευθύνει στον Γιατρομανωλάκη μέσα στη Βουλή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X