Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σημαντικό πρόβλημα εντός της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Νικήτας Κακλαμάνης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σημαντικό πρόβλημα εντός της Ν.Δ. με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανεπαρκείς είναι οι δυνάμεις εντός ΝΔ που στηρίζουν την πρόθεση του Μητσοτάκη να ψηφίσει νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως περιέγραψε μιλώντας στο Action24 ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης παραδέχθηκε ότι το Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να προβούν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χειρισμούς πριν φέρουν στο προσκήνιο το σχετικό νομοσχέδιο, καθώς θα αντιμετωπίσουν σημαντικό πολιτικό πρόβλημα εντός της κυβερνητικής παράταξης. «Κάθε πράγμα στην ώρα του, όποιος βιάζεται σκοντάφτει», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Αποκάλυψε μάλιστα εμμέσως ότι η πρόθεση Μητσοτάκη είναι να αντλήσει υποστήριξη από την αντιπολίτευση προκειμένου να υπερψηφιστεί ο νόμος. Περιγράφοντας την δική του θέση, ανέφερε ότι ο ίδιος είναι «ένας άνθρωπος που το 2016 ήταν ένας από τους 19 βουλευτές της ΝΔ εκ των 82 που ψήφισαν το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια», το οποίο νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κακλαμάνης μάλιστα αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου, που με την πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε άμεση νομοθέτηση του πολιτικού γάμου το 1982, παρότι υπήρχαν «διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας», όπως θύμισε. Ωστόσο, «τώρα σχεδόν έχει γίνει ο κανόνας».



Επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια ευχέρεια και «η κοινοβουλευτική μου πείρα λέει ότι σε νομοσχέδια που ούτως ή άλλως έχουν πρόβλημα και στην κοινωνία και στις κοινοβουλευτικές ομάδες, πρέπει κανείς να το δει, να το διαβάσει και να τοποθετηθεί μετά. Αυτή είναι η θέση μου επί του παρόντος».

Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης περιέγραψε τις ισορροπίες μεταξύ των δύο αντίθετων απόψεων στη ΝΔ ως σχεδόν αναλογικές. «Πάντοτε σε νομοσχέδια που άπτονται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντιδράσεις υπάρχουν. Υπάρχει η μία πλευρά του λόφου, υπάρχει και η άλλη». Υποβάθμισε πάντως τις αντιδράσεις εντός ΝΔ, θυμίζοντας ότι και το 2016 που ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης, «ήμασταν 82 βουλευτές, το ψήφισαν 19 και οι άλλοι δεν προσήλθαν. Δεν χάλασε ο κόσμος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X