Πολιτική

Νικήτας Κακλαμάνης: «Παραιτείται όποιος υπουργός δεν θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών» (βίντεο)

Νικήτας Κακλαμάνης: «Παραιτείται όποιος υπουργός δεν θέλει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών» (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα σαφής για τη στάση που οφείλουν να τηρήσουν υπουργοί της κυβέρνησης που διαφωνούν με το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ήταν ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο έμπειρος κοινοβουλευτικός στο Attica TV, επεσήμανε ότι:

 

Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται».

Σε ερώτηση εάν ισχύσει το ίδιο και για την περίπτωση που υπάρξει κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «διπλωματική απουσία υπουργού», ο Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε χαρακτηριστικά: «κοιτάξτε, εγώ θέλω να πιστεύω ότι είμαστε σοβαροί άνθρωποι».

 



 

Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή του έχει προαναγγείλει ο Μάκης Βορίδης, υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος και για το κοινοβουλευτικό έργο της κυβέρνησης, με την προϋπόθεση ότι θα ζητηθεί κομματική πειθαρχία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X