Πολιτική

Νίκος Τόσκας: Γιατί η Ελλάδα πιάστηκε κορόιδο με το deal για τα τεθωρακισμένα

Νίκος Τόσκας: Γιατί η Ελλάδα πιάστηκε κορόιδο με το deal για τα τεθωρακισμένα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όχι μόνο όλα έγιναν εκ κρυπτώ, όχι μόνο η αποκάλυψη έγινε από τον καγκελάριο της Γερμανίας και όχι από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αλλά φαίνεται πως η Ελλάδα θα βγεί και χαμένη από τη συμφωνία να δώσει στην Ουκρανία τα τεθωρακισμένα BMP-1 για να πάρει γερμανικά Marder.

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Τόσκας, με την απόφαση η Γερμανία να στείλει όπλα στην Ουκρανία μέσω της Ελλάδας, τελικά η χώρα παίρνει τα γερμανικά τεθωρακισμένα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να πληρώνει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρησή τους.

«Ποιος είναι το κορόιδο;» αναρωτιέται ο Νίκος Τόσκας, με ανάρτησή του στα social media, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαπραγμάτευσης που ακολούθησε η κυβέρνηση, καθώς σε περίπτωση που οι συνομιλίες για αγορά πολεμικού εξοπλισμού ήταν επίσημες, τότε ίσως η χώρα μπορούσε να διεκδικήσει ευνοϊκότερους όρους.

«Παίρνουν όπλα, δίνουν όπλα. Κόστος; Τα κρύβουν όλα. Τα μαθαίνουμε από τους ξένους.

Τα «ανατολικογερμανικά» τεθωρακισμένα BMP-1, δεκαετίας ’60,  είναι όντως πολύ παλιά όμως η ανταλλαγή με τα γερμανικά (επίσης παλιά αλλά καλύτερα Marder, δεκαετίας ’70) θα μας κοστίσει σε συντήρηση, αναβάθμιση και ανταλλακτικά.

Οι Γερμανοί ήθελαν εδώ και χρόνια να μας τα πασάρουν.

Τώρα θα τα πάρουν από τα χωράφια που τα έχουν και θα μας τα δώσουν. Στο μεταξύ αυτά που θα δώσουμε θα αφαιρεθούν από ευαίσθητες περιοχές…» τονίζει ο Νίκος Τόσκας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X