Πολιτική

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας

Νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΝ), το οποίο συζητείται σήμερα (25/4) στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Την ένσταση εκ μέρους της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και, πιο συγκεκριμένα, για τα άρθρα 3 ως 13 (σ.σ.: «Σύσταση και λειτουργία Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας Α.Ε.), καθώς θεωρούμε ότι παραβιάζουν το άρθρο 2 παρ.1 και άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος», σημειώνει ο Νίκος Παπάς.

«Το νερό έχει “ταλαιπωρηθεί” την τελευταία δεκαετία και έχουν υπάρξει αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες κάνουν καθαρό, όχι μόνο ότι η διαχείριση των υδάτων πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στο κράτος, αλλά και αν υπάρχει κρατικός φορέας ο οποίος έχει άλλους σκοπούς από την επαρκή παροχή ποιότητας και ποσότητας πόσιμου νερού στον πληθυσμό, αυτό αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι το νερό είναι ένα ζωτικής σημασίας αγαθό», προσθέτει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X