Πολιτική

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκθέτει Γεραπετρίτη! Τον έπιασε αδιάβαστο στο συνταγματικό δίκαιο και τον έβαλε στη θέση του

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος εκθέτει Γεραπετρίτη! Τον έπιασε αδιάβαστο στο συνταγματικό δίκαιο και τον έβαλε στη θέση του
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιχείρησε από το βήμα της Βουλής να εμφανίσει «αδιάβαστο» τον Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση – πρόκληση που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστήριξε ότι ακόμα και να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός θα δίνονταν διερευνητικές εντολές και θα είχε πάλι το προνόμιο της συγκρότησης κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης καταλόγισε άγνοια του Συντάγματος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα επικαλέστηκε και τις γνώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τι το ήθελε, αφού ο Γιώργος Κατρούγκαλος του απάντησε, λέγοντάς του επί της ουσίας ότι αγνοεί τις επιταγές του Συντάγματος.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Ο κ.Γεραπετριτης καταλόγισε στον Αλ. Τσίπρα, επικαλούμενος και εμένα, άγνοια Συντάγματος, γιατί, τάχα, και να παραιτηθεί ο ΠΘ, τίποτα δεν θα άλλαζε, γιατί οι διερευνητικές εντολές θα κατέληγαν στην ίδια κυβέρνηση.
Το άρθρο 38, παράγραφος 1 προβλέπει, αντιθέτως, εκλογές, όπως ζήτησε ο Πρόεδρος μας».

Κι όπως σχολίασε ο Ακρίτας Καϊταντζής, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για ύλη που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο της Νομικής Σχολής.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X