Πολιτική

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης “καρφώνει” τον Κώστα Κυρανάκη

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης “καρφώνει” τον Κώστα Κυρανάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάτι τέτοιο συνέβη με τον λαλίστατο βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, ο οποίος έψεξε την επιστημονική κοινότητα για το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει μία δηκτική και συνάμα ελαφρά καυστική απάντηση από τον καθηγητή γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ, που στην εκπομπή Kontra24 με τον Αιμίλιο Λιάτσο του Kontra24 είχε κατηγορήσει την επιστημονική κοινότητα γιατί κατά τη γνώμη του είχε σταθεί κατώτερη των περιστάσεων, αφού ακόμα δεν έχει βρει εμβόλιο, επέμεινε, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του, ποστάροντας φωτογραφίες από δημοσιεύματα με το σχόλιο “Επισυνάπτονται τα σχετικά για κάθε λογής παντογνώστες και λαϊκούς δικαστές”.

Στον Κώστα Κυρανάκη απάντησε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης, τον κάλεσε ως μέλος της Βουλής αλλά και δημόσιο πρόσωπο να είναι “πολύ προσεκτικός στο τι λέτε  δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία”.

Αναλυτικά η απάντηση του Μ. Δερμιτζάκη:

“Κύριε @kyranakis θα ηταν συνετό, ως μελος της ελληνικής βουλής αλλα και ως δημόσιο πρόσωπο, να είστε πολυ προσεκτικός στο τι λετε δημοσίως και πως ερμηνεύετε τα επιστημονικά στοιχεία. Ειμαι στη διαθεση σας να σας εξηγήσω τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα για ΤΑ εμβόλια”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X