Πολιτική

Ο Νικήτας Κακλαμάνης “καρφώνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Νικήτας Κακλαμάνης “καρφώνει”  τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας εκτόξευσε εμμέσως βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους χειρισμούς στο θέμα του κορονοϊού. Πρόκειται για τον Αντιπρόεδρο της Βουλής, πρώην υπουργό Υγείας και γιατρό Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τόνισε ότι «τον Ιούνιο έγινε το σημαντικό λάθος. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει τον πόλεμο, ενώ είχαμε κερδίσει μία μάχη απέναντι στον ιό. Ξεθαρρέψαμε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να κυνηγάμε με μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων εμείς τον κορoνοϊό».

Τις δηλώσεις έκανε μιλώντας το πρωί στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ» με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ανάβοντας κυριολεκτικά νέες “φωτιές” στο Μαξίμου, την ώρα που σύσσωμο το κυβερνητικό αφήγημα και τα φιλικά ΜΜΕ, προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο.

Οτι δηλαδή δεν έφταιγε η απερίσκεπτη ενέργεια του Πρωθυπουργού να “ανοίξει” χωρίς μέτρα την χώρα το καλοκαίρι, αλλά … η ανευθυνότητα των πολιτών!

Ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι η διαφορά του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το πρώτο είναι ότι την άνοιξη ο ιός έτρεχε πίσω από τα μέτρα ενώ τώρα συμβαίνει το αντίστροφο.

«Θα υπάρξει αποκλιμάκωση, π.χ. στις ΜΕΘ, το βλέπουμε από χθες, αλλά η αποκλιμάκωση θα οφείλεται στον μεγάλο αριθμό θανάτων και σε δεύτερο λόγο στη μείωση των κρουσμάτων, αργά αλλά σταθερά. Αν μείνουμε προσηλωμένοι στα αυστηρά μέτρα – η θέση μου ήταν να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τώρα – το τρίτο κύμα που θα έρθει δεν θα είναι ούτε σε έκταση, ούτε σε ένταση όπως αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή. Ένα μέρος του προβλήματος, θα δείτε να ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021, θα βοηθήσουν και οι εμβολιασμοί. Να μην φοβηθούν και να κάνουν όλοι το εμβόλιο. Εγώ θα το κάνω», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης.

Σχολιάζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει:

«Ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας», τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης .

Και προσθέτει ότι «δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο για να παραδεχτούν ότι η διαχείριση που κάνουν αποτελεί τη βασική αιτία της ιλιγγιώδους διασποράς του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι».

Στη σχετική δήλωση σημειώνεται: «Πρώτος ήταν ο κ. Γεωργιάδης που είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έπεσε εντελώς έξω στις προβλέψεις της για τις συνέπειες του άκρατου ανοίγματος του τουρισμού. Μετά ακολούθησαν με παρόμοιες δηλώσεις τους η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Σήμερα έρχεται και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης να το επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι τον Ιούνιο έγινε σημαντικό λάθος με το άνοιγμα του τουρισμού, γιατί… ξεθάρρεψαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε».

«Μετά τους πανηγυρισμούς του καλοκαιριού από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις φιέστες της “ανεμελιάς” στη Σαντορίνη, ο ένας μετά τον άλλον στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής κυβερνητικής αφέλειας», τονίζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Δυστυχώς έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το τραγικό σημείο για να παραδεχτούν ότι η διαχείριση που κάνουν αποτελεί τη βασική αιτία της ιλιγγιώδους διασποράς του κορονοϊού μετά το καλοκαίρι.
Είναι πλέον επιτακτικό θέμα προστασίας της υγείας των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης να εγκαταλείψει επιτέλους τις ιδεοληψίες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τον καλούμε να θωρακίσει εδώ και τώρα το σύστημα υγείας. Κάθε μέρα που καθυστερεί το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι εμείς γίνεται ολοένα και πιο βαρύ», καταλήγει η δήλωση του Στέργιου Καλπάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X