Πολιτική

Οι 10 πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας

Οι 10 πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τις δέκα πιο σημαντικές ειδήσεις της ημέρας σας προτείνει και παρουσιάζει ο eretikos.gr.

1. Η ιστορία των ντιμπέιτ, το κατενάτσιο του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παίξει κατενάτσιο ώστε να μην φάει γκολ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι επιθετικός σε μία προσπάθεια να βάλει γκολ και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

2. Εκλογές: Με ποια διαδικασία θα μάθουμε πιο νωρίς τα αποτελέσματα

Δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

3. «Ντιμπέι, ρε!»: Όταν ο Νίκος Αλέφαντος σχολίαζε τις εκλογές (vid)

Η αξέχαστη ατάκα που έμεινε στην ιστορία

4. “Καρφιά” από Μαρία Ζάγκα σε Μητσοτάκη και υπουργούς για το φόρο στα καύσιμα

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επιμένει στη θέση της για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και το μεσημέρι επανήλθε, μιλώντας αυτή τη φορά στον  Alpha Radio 98,9, από όπου ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει τη θέση της, αφήνοντας σαφείς αιχμές για παιχνίδια αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων.

5. Οι αναποφάσιστοι θα δώσουν τη νίκη στις εκλογές

«Είναι μια κινούμενη άμμος. Υπάρχουν νέοι άνθρωποι, υπάρχουν γυναικεία κοινά, υπάρχουν άνθρωποι στις αστικές περιοχές κυρίως, οι οποίοι είναι μπερδεμένοι»

6. Politico για Τουρκία: Νίκη Κιλιτσντάρογλου για την Ελλάδα σημαίνει αλλαγή στο ύφος και όχι στην ουσία

«Οι Ελληνες είναι οι πρώτοι, μετά τους Τούρκους που ενδιαφέρονται περισσότερο για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών δίχως να έχουν ψευδαισθήσεις ότι όλα θα είναι ρόδινα με τον προαιώνιο εχθρό (αλλά και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ) στο Αιγαίο μετά τις εκλογές«, σημειώνει η συντάκτις (Nektaria Stamouli)

7. Καταρρέει το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου-Συγκλονιστικές καταγγελίες γιατρών

” Η έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς είναι πρωτοφανής. Όσοι συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται. Οι κακές έως και ανασφαλείς συνθήκες εργασίας για ασθενείς και προσωπικό είναι πλέον κανόνας. Η εντατικοποίηση και συσσωρευμένη κόπωση, καθώς και οι καθηλωμένοι μισθοί έχουν οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

8. Οι 617 παραλίες που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία-Ολόκληρη η λίστα και οι 18 της Αττικής

Η «Γαλάζια Σημαία» είναι το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης.

9. Θάνατος 12χρονης στην Καλλιθέα: Ντροπή για την εγκληματική αμέλεια της Περιφέρειας

Αν τα φανάρια λειτουργούσαν η άτυχη 12χρονη μπορεί να μην επιχειρούσε να διασχίσει το δρόμο, αν ο φωτεινός σηματοδότης έδειχνε κόκκινο.

10. Υποχωρεί ο πληθωρισμός αλλά η ακρίβεια στα τρόφιμα είναι μεγάλη

Ο δείκτης για τα είδη διατροφής αυξήθηκε σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερο, κατά 11,4%, καταγράφοντας μεγάλες ανατιμήσεις στα τρόφιμα όπως για παράδειγμα κατά 19,1% σε γαλακτοκομικά και αυγά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X