Επιλογές

Πάει… βόρεια ο Τσίπρας – Πώς κόπηκε η Ρεπούση από το ευρωψηφοδέλτιο

Πάει… βόρεια ο Τσίπρας – Πώς κόπηκε η Ρεπούση από το ευρωψηφοδέλτιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 28.03.2019, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Χρήστου Γιαννούλη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των πραγμάτων της Κατερίνας Νοτοπούλου στον δήμο της πόλης.

Ο Τσίπρας και η… βόρεια Ελλάδα

Η πρωθυπουργική παρουσία στην Βόρεια Ελλάδα έχει την αξία της, δεδομένης της έντασης που εξακολουθεί να υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και των αντιδράσεων που εκδηλώνονται από μεμονωμένες ομάδες πολιτών εις βάρος κυβερνητικών στελεχών.

Σημειωτέον πως την ερχόμενη Τρίτη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επισήμως και την Βόρεια Μακεδονία συνοδευόμενος από κυβερνητική αντιπροσωπεία και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή. Η κυβέρνηση συνυπολογίζοντας τις αντιδράσεις για το Μακεδονικό θεωρεί ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταλαγιάσει ο θόρυβος καθώς και οι πολίτες της Βόρειας Ελλάδας θα κατανοήσουν ότι υπάρχουν οφέλη από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις για τις υποψηφιότητες στο ευρωψηφοδέλτιο γίνεται σαφές πως κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον πολύ πιο προσεκτικοί ως προς την συμμετοχή προσώπων καθώς η απόσυρση της Μυρσίνης Λοϊζου προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις. Κάπως έτσι δεν θα είναι υποψήφια στην ευρωλίστα η πανεπιστημιακός και πρώην βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί της και τής ζήτησε να κατέβει στις εθνικές εκλογές. Στην παρούσα φάση όπως έκρινε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η όποια όξυνση ή αρνητικό σχόλιο για υποψηφίους στις ευρωεκλογές δεν βοηθάει στην προώθηση του εγχειρήματος.

Ο Τσίπρας, η Ρεπούση και η… Γέφυρα

Εν προκειμένω ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Μαρία Ρεπούση έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο να σηκωθεί σκόνη για την συμμετοχή της. Η ίδια κοινοποίησε την απόφασή της στο facebook, τονίζοντας πως συμπαρατάσσεται με το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως στέλεχος της Γέφυρας. Η Γέφυρα δε, θα εκπροσωπηθεί με άλλο στέλεχός της στο ευρωψηφοδέλτιο πέραν της υποψηφιότητας του Σπύρου Δανέλλη.

Το τρίτο κύμα υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές Απριλίου λίγο πριν ή λίγο μετά την ανοιχτή εκδήλωση στο Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου περιλαμβάνοντας και τα πολιτικά πρόσωπα που θα ενταχθούν στην ευρωλίστα, όπως η Έλενα Κουντουρά, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Γιάννης Μουζάλας. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι θα κατέβουν ως υποψήφιοι και ορισμένοι σημερινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει καταργηθεί το ασυμβίβαστο με την πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X