Παρασκήνιο

Απίστευτη γκάφα του Χρήστου Στυλιανίδη: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική»

Απίστευτη γκάφα του Χρήστου Στυλιανίδη: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις πυροδότησε η φράση «η μισή Κύπρος είναι τουρκική» του Κύπριου υπουργού Ναυτιλίας με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον καλεί να ανακαλέσει, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως την είπε εν τη ρύμη του λόγου του.

Ο υπουργός, που έχει γεννηθεί στη Λευκωσία, μιλούσε για τα εθνικά θέματα και για τις μάχες του ελληνισμού για την Κύπρο: «Και αν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως τις  μάχες που έδωσε η χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος εγώ είμαι εναντίον. Γιατί μεγάλωσα στην πράσινη γραμμή  και ξέρω τι σημαίνουν οι μάχες να δίνονται απλώς και μόνο ως μάχες fake. Γιατί ο Ελληνισμός δεν έχει άλλα περιθώρια στη Κύπρο, γιατί η μισή Κύπρος είναι τουρκική», είπε ο Κύπριος πολιτικός.

«Μείναμε με το στόμα ανοιχτό», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή.

Για μια διατύπωση που χρησιμοποιείται με τις ίδιες λέξεις στην Κυπριακή Βουλή, ενώ έχει ειπωθεί κι από προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε λόγο ο Χρήστος Στυλιανίδης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. «Ακούστηκε ότι παραχώρησα τη μισή Κύπρο, προς Θεού, εγώ είμαι πολεμιστής της Κύπρου και οι είναι γνωστοί οι αγώνες μου για την πατρίδα μου», είπε για να συμπληρώσει ότι η φράση του είναι σε εισαγωγικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X