Παρασκήνιο

Δημήτρης Κουρέτας “καρφώνει” Κυριάκο Μητσοτάκη: Παρουσιάζουν αντιπλημμυρικά σχέδια για την περιφέρεια χωρίς τον… Περιφερειάρχη

Δημήτρης Κουρέτας “καρφώνει” Κυριάκο Μητσοτάκη: Παρουσιάζουν αντιπλημμυρικά σχέδια για την περιφέρεια χωρίς τον… Περιφερειάρχη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφάζει με το μπαμπάκι τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Κουρέτας αναφορικά με το σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας που θα παρουσιάσει ολλανδική εταιρεία στον πρωθυπουργό, όχι όμως και στον Περιφερειάρχη ο οποίος δεν κλήθηκε στην παρουσίαση.

«Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος», επισημαίνει με νόημα σε ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι αναμένει τη σχετική ενημέρωση από τον πρωθυπουργό για το σχέδιο που αφορά την περιφέρειά του.

Αναλυτικά η καυστική ανάρτηση του Δημήτρη Κουρέτα

«Σε λίγες ώρες ανακοινώνεται το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας HVA για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας μας στον πρωθυπουργό της χώρας. Εγώ απόψε είμαι όπως λέμε άγρυπνος στο Σιάτλ. Θα ήθελα να το ακούσω πρώτος αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κληθώ με την επιστημονική μου ομάδα να το ακούσω από τον πρωθυπουργό και να συνδιαμορφώσουμε μαζί την πρόταση για την Θεσσαλία μας. Και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει.

Εμείς έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση καθαρισμού των ρεμάτων και ποταμών στην προ daniel εποχή και οριστικής διαμόρφωσης των αναχωμάτων η οποία κοστίζει 530 εκατομμύρια και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες μέρες θα εγκριθεί από την κυβέρνηση ώστε το φθινόπωρο να μας βρει οχυρωμένους.

Η πρόχειρη επιδιόρθωση των αναχωμάτων και ο ικανοποιητικός καθαρισμός των ρεμάτων της Μαγνησίας και ο πρόχειρος των ρεμάτων και ποταμών της υπόλοιπης Θεσσαλίας έχει ήδη γίνει και κόστισε 82,5 εκατομμύρια. Επιχειρήσαμε σε 395 σημεία και έγιναν οι βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις σύμφωνα με την κοινή στρατηγική με τα υπουργεία Υποδομών, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας. Άγρυπνοι δύο μήνες. Άρα όσοι με ρωτάτε για την σημερινή ανακοίνωση του αντιπλημμυρικού προγράμματος, κρατώ την ουσία που λέει ότι θα συνδιαμορφώσουμε με την κυβέρνηση την τελική πρόταση σε λίγο καιρό. Σε λίγο όμως».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X