Θέμα

Εντολή Τσίπρα για προτάσεις μείωσης των φόρων

Εντολή Τσίπρα για προτάσεις μείωσης των φόρων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο “κύβος ερρίφθη”. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε μείωση των φόρων τόσο για τους ιδιώτες, όσο  και για τις επιχειρήσεις.

Ηδη γνωστοποίησε ο ίδιος την πρόθεσή του μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας αναφορά σε μείωση των συντελεστών φορολογίας.

Ομως, το πιο σημαντικό στοιχείο της επιθυμίας και της πρόθεσης του πρωθυπουργού να μειώσει τη φορολογία, είναι η εντολή που έδωσε στο επιτελείο του στο Μαξίμου και στον πλέον αρμόδιο για τα θέματα αυτά, τον Δημήτρη Λιάκο, να επεξεργαστεί σχέδια και σενάρια για τη μείωση των φόρων από το 2019.

Η απόφαση θα ληφθεί το Φθινόπωρο του 2018 μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος και, όπως λέει η κυβέρνηση την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Προς το παρόν απορρίπτεται από τους δανειστές, ακόμα και η οποιαδήποτε νύξη για αλλαγή στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί. Ακόμα και εκείνες που δεν έχουν καμία επίδραση στα δημοσιονομικά.

«Οι Θεσμοί δεν συζητούν τίποτα που δεν περιλαμβάνεται στα θέματα που έχουν συμφωνηθεί. Δεν δέχονται την παραμικρή κουβέντα», λέει υπουργός που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X