Παρασκήνιο

Εσωκομματικές επιθέσεις σε Τσίπρα για τον Παππά και το επεισόδιο Σκουρλέτη-Τζουμάκα

Εσωκομματικές επιθέσεις σε Τσίπρα για τον Παππά και το επεισόδιο Σκουρλέτη-Τζουμάκα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένος να μην αδειάσει τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας  παρά το γεγονός ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΝΔ επιχειρεί μέσα από την συνομιλία Παππά –Μιωνή να βάλει στο κάδρο και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα παρά το γεγονός ότι ενέχει μεγάλο ρίσκο είναι πολύ συνειδητή,  καθώς θεωρεί ότι ο Νίκος Παππάς μπορεί να χειρίστηκε  άτσαλα την υπόθεση Μιωνή  δεν ενεπλάκη ωστόσο με τίποτα σε οικονομικές και άλλες συναλλαγές.

Οι πληροφορίες άλλωστε λένε ότι ο Νίκος Παππάς  όταν «έσκασε» το θέμα τον συνάντησε και του είπε ότι είναι πρόθυμος να τον διευκολύνει, καθώς και εσωκομματικά ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχθεί πόλεμο για την στάση του στενού του συνεργάτη , όπως και έγινε.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στην εσωκομματική διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε λαβωμένος από την υπόθεση Παππά καθώς αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία να του θυμίσουν ότι του τα… είχαν πει.

Μοιραία λοιπόν θα δυσκολέψει και το θέμα της διεύρυνσης στο οποίο είχε επενδύσει πολλά ο Αλέξης Τσίπρας.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Σκουρλέτη και του Στέφανου Τζουμάκα για το θέμα της   Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου.

« Επιτέλους, έγινε αποδεκτή η θέση μας είπε ο Στέφανος Τζουμάκας . Η θητεία σας έχει λήξει από τον Σεπτέμβριο του 2019, από τότε έπρεπε να διοριστούν τα όργανα που θα πάνε το κόμμα στο Συνέδριο.

Ο  Πάνος Σκουρλέτης χτύπησε τα χέρι του στο γραφείο και είπε : «Τι είναι αυτά που λες; Από πού ως πού; Μας προσβάλλεις όλους.» Γυρνώντας  μάλιστα προς τον  Αλέξη Τσίπρα είπε « Προσβάλλει και σένα, γιατί αν έχει η θητεία μας, ούτε εσύ είσαι πρόεδρος. Πάρτε το απόφαση, τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος θα υπάρχουν μέχρι την ημέρα που θα γίνει το Συνέδριο.»

Εν κατακλείδι θα επαναλάβει ο eretikos.gr το σχόλιο για εκείνους που εμποδίζουν τη διεύρυνση. Οτι δηλαδή βλέπουν τη σκιά του το ηλιοβασίλεμα και νομίζουν ότι είναι γίγαντες. Αν την κοιτάξουν το καταμεσήμερο θα διαπιστώσουν το πραγματικό του μέγεθος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X