Παρασκήνιο

Γιώργος Γεραπετρίτης: Υποκλίθηκε βαθιά και κατά την άφιξη του Ερντογάν (βίντεο)

Γιώργος Γεραπετρίτης: Υποκλίθηκε βαθιά και κατά την άφιξη του Ερντογάν (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκτεθειμένος ανεπανόρθωτα είναι ο υπουργός Εξωτερικών για την υπόκλιση στον Ερντογάν την ώρα που έμπαινε στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκτός από την υπόκλιση ο  Γιώργος Γεραπετρίτης είναι εκτεθειμένος και για την δικαιιολογία του, σύμφωνα με την οποία υποκλίθηκε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρότι το βίντεο τον διαψεύδει.

Το χειρότερο γι΄ αυτόν είναι πως είχε υποκλιθεί στον Ερντογάν και στο αεροδρόμιο κατά την υποδοχή.   Ετσι, δύο είναι οι υποκλίσεις του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έχουν καταγράψει,  οι κάμερες.

Η πρώτη όπως προαναφέρθηκε που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα ήταν κατά την είσοδο του Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο.  Υπάρχει, όμως, και άλλη υπόκλιση που έγινε κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Υπόκλιση που επιβεβαιώνει το βίντεο του τουρκικού Πρακτορείου Anadolu από την άφιξη του Ερντογάν στην Ελλάδα και μάλιστα με απούσα την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο σάλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα δηκτικά σχόλια ανάγκασαν αρχικά τους συνεργάτες του Έλληνα ΥΠΕΞ να τον υπερασπιστούν διαρρέοντας ότι δεν ήταν υπόκλιση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά κίνηση ευγενείας προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αργότερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην ΕΡΤ επέμεινε ότι υποκλίθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους».

Μόνο που και τα δύο βίντεο διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Γιώργου Γεραπετρίτη καθώς στο αεροδρόμιο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν ήταν παρούσα, ενώ στο Προεδρικό Μέγαρο δεν είχε εμφανιστεί κατά την υπόκλιση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον Τούρκο πρόεδρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X