Παρασκήνιο

Η απαράδεκτη «μαύρη λίστα» της Εκκλησίας, εν όψει ευρωεκλογών

Η απαράδεκτη «μαύρη λίστα» της Εκκλησίας, εν όψει ευρωεκλογών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μητροπολίτες και ιερείς παρεμβαίνουν με τρόπο κραυγαλέο στα πολιτικά δρώμενα αποδεικνύοντας πως ο διαχωρισμός κράτους – εκκλησίας είναι πλέον αναγκαιότητα.

Βλέπετε το σίριαλ κυβέρνηση – Εκκλησία της Ελλάδος που ξεκίνησε με τη νομοθέτηση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν προβλέπεται να τελειώσει σύντομα. Ο Αρχιεπίσκοπος, μαθαίνω, παραμένει πικραμένος με τους απέναντι, στην αντίπερα πολιτική όχθη. Με τον τρόπο κυρίως και όχι γι’ αυτόν καθαυτό τον νόμο. Γι’ αυτό και φαίνεται πως θα το κρατήσει… αρβανίτικο. Μέχρι να έρθει η ώρα που πρέπει, λένε οι πληροφορίες.

Στην Εκκλησία έχουν την αίσθηση πως η κυβέρνηση τους τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια (γιατί άραγε ;). Με έναν πολιτικό τσαμπουκά αποφάσισαν να έρθουν σε κόντρα, αγνοώντας πως πρέπει να κρατηθούν οι ισορροπίες. Πολιτικά οι απώλειες, κυρίως στη Β. Ελλάδα, είναι εμφανείς. Δεν ξέρω αν μέχρι τις ευρωεκλογές η κατάσταση μπορεί να διορθωθεί.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προωθούν την εικόνα του σοβαρού κόμματος που είναι το μόνο ικανό να εκπροσωπήσει τη χώρα στις Βρυξέλλες. Στις Μητροπόλεις ωστόσο λένε πως, επειδή στήριξαν το κόμμα, γι’ αυτό τώρα προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες εν  όψει ευρωεκλογών. Για την Εκκλησία, Σακελλαροπούλου -για τη διχαστική της τακτική- και Σκέρτσος και Ντόρα Μπακογιάννη για την αλαζονική συμπεριφορά έναντι όσων ήταν εναντίον του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια βρίσκονται στην εκκλησιαστική «μαύρη λίστα».

Για τους υπολοίπους που ναι μεν ψήφισαν αλλά δεν σήκωσαν και ψηλά τη woke ατζέντα (Πιερρακάκης, Κεραμέως, Αδωνις κ.ά.) υπάρχει μια διάθεση πιο συγχωρητική. Αντώνης Σαμαράς και Μ. Βορίδης από Ν.Δ., Βελόπουλος και Νατσιός διάγουν τις καλύτερες στιγμές τους με τους Αρχιερείς. Για τους δε από το ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπούς που υπερψήφισαν δεν θέλουν να ακούσουν ούτε κουβέντα.

Σαν πολύ ψηλά δεν σήκωσαν τον πολιτικό αμανέ οι Μητροπολίτες; Κάποιοι θα πρέπει να τους υποδείξουν με αποφασιστικότητα να μην φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X