Παρασκήνιο

Η βόμβα Φουρθιώτη και η σιωπή Μητσοτάκη στη Βουλή

Η βόμβα Φουρθιώτη και η σιωπή Μητσοτάκη στη Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καμία απάντηση δεν έδωσε ο πρωθυπουργός στο θέμα Φουρθιώτη και στις αποκαλύψεις που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις σχέσεις που είχαν υπουργοί της κυβέρνησης με τον υπόδικο παρουσιαστή.

Νωρίτερα ο Μένιος  Φουρθιώτης   με  αναρτήσεις στα social media παρουσίασε νέες επικοινωνίες με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ενώ δημοσίευσε και νέα sms που αντάλλαξε με άλλα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ. «Απλά ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ γιατί όλοι γνωριζόμαστε καλά αλλά με κάποιον από όλους είχα και οικονομικές συναλλαγές», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσα από τις αναρτήσεις του.

Σύμφωνα με τα  SMS αλλά και  τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που δημοσίευσε, ο Μένιος Φουρθιώτης τα πρόσωπα με τα οποία είχε επικοινωνήσει είναι τα εξής : ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, η γ.γ του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκηο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο Κώστας Κυρανάκης, ο Παναγής Καππάτος, ο Κώστας Καραγκούνηςβουλευτές της Νέας Δημοκρατίαςαλλά και ο Σωτήρης Πίκουλας, διευθυντής της Α. Στρατινάκη.

Ο Αλέξη Τσίπρας ανέβασε πολιτικά  το θέμα στην Βουλή   ρωτώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό αν κυβερνάει ο ίδιος ή ο  Φουρθιωτης .

«Γνωρίζατε ότι η μισή σας κυβέρνηση έκανε εξυπηρετήσεις στον υπόδικο παρουσιαστή; Πως απέκτησε πρόσβαση σε φύλαξη 12 αστυνομικών; Πως είχε αυτός ο άνθρωπος τόσο στενές σχέσεις με τόσους υπουργούς σας; Πως το δεξί σας χέρι διαπραγματευόταν μαζί του τις νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης; Με τη μισή κυβέρνηση να του κάνει ντελίβερι; Το γνωρίζατε ή το αγνοούσατε;»  είπε ο Αλέξης Τσίπρας . Και πρόσθεσε:

«Ότι τις μέρες που αντάλλασσε κλήσεις και sms με τη μισή σας κυβέρνηση έστησε 13 εταιρείες με νόμιμους εκπροσώπους να φαίνονται δύο αλλοδαπές από τη Γεωργία, εταιρείες βιτρίνα χωρίς πραγματική δραστηριότητα, χωρίς δηλώσεις προσωπικού στην Εργάνη, χωρίς εγκατάσταση στις δηλωθείσες έδρες, προκειμένου να εισπράττει από τις αναστολές συμβάσεων εργασίας λόγω της πανδημίας και επιστρεπτέες προκαταβολές, το γνωρίζατε ή δε το γνωρίζατε;» .  Αντίθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας έδωσε πληρωμένη απάντηση στον πρωθυπουργό όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ότι όλο και περισσότερο ταυτίζεται  με τον Παύλο Πολάκη.

«Εγώ ταυτίζομαι με τον Πολάκη εσύ με τον Μένιο Φουρθιώτη» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα Φουρθιώτη πάντως  προβλημάτισε  και θορύβησε ωστόσο τους  βουλευτές τη ΝΔ, καθώς  στο περιστύλιο της Βουλής  οι περισσότεροι σχολίαζαν τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις που έκανε ο  υπόδικος παρουσιαστής, απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος είπε από το   βήμα της Βουλής, ότι είχαν επικοινωνήσει απλά «τρεις ή τέσσερις φορές» στο παρελθόν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X