Παρασκήνιο

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέθεσε και δυσαρέστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξέθεσε και δυσαρέστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα αρνητικός ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με την ενέργεια του Ανδρέα Λοβέρδου να ανακοινώσει με επιθετική σαφήνεια  ότι θα στηρίξει τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ την δεύτερη Κυριακή.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι αυτή την άποψη την είχε διαμηνύσει και προς το στρατόπεδο του Ανδρέα Λοβέρδου, λέγοντας του ότι προφανώς επιθυμεί τις ψήφους των υποστηρικτών του, όχι όμως με μια συγκεκριμένη δήλωση, καθώς κάτι τέτοιο θα φαινόταν ως προϊόν συναλλαγής.

Γι αυτό άλλωστε τόσο  ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος στην δήλωση του όσο και οι στενοί του συνεργάτες του έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν υπήρξε καμία  επαφή με τον Νίκο Ανδρουλάκη πριν την ανακοίνωση στήριξης του.

Η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανιζόταν ως  ο εκλεκτός των  μεγάλων συμφερόντων ,  των εκδοτών και των καναλαρχών  . Η ταύτιση του λοιπόν με τον μεγάλο ηττημένο της εκλογικής διαδικασίας  θα μπορούσε να του δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και να συσπειρώσει ένα κομμάτι του αντισυστημικού ΠΑΣΟΚ δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ανοικτά θέματα με την δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis κρίθηκε ως ιδιαίτερα αρνητικός παράγοντας  σε μια στιγμή που οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ αναζητούν ελπίδα και ανανέωση.

Η αντίδραση άλλωστε του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει ότι τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε δίκιο. «Η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου ήταν πολιτικά αναμενόμενη, γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όμως, οι προοδευτικοί πολίτες που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν τώρα επιλογή, την προοδευτική πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου» είπε ο πρώην πρωθυπουργός αφήνοντας σαφέστατες αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη .

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος μη αποδεχόμενος τον ρόλο που του έχουν αποδώσει, εμφανίστηκε αποφασισμένος να δημοσιοποιήσει την απόφαση του, λέγοντας ότι πάντα συνηθίζει να λέει την γνώμη του, ενώ επικαλέστηκε την ενότητα του ΚΙΝΑΛ.

Κάποιοι ισχυρίζονται, ότι στην πραγματικότητα η πλήρης υποστήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου στον Νίκο Ανδρουλάκη, του δημιούργησε όντως πρόβλημα στους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο ευρωβουλευτής με την στάση του έχει φροντίζει να κρατήσει  όλο το τελευταίο διάστημα  -την τακτική των ίσων αποστάσεων –δεν κινδυνεύει από τίποτα.

Οι κάλπες θα δείξουν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X