Θέμα

Πανικός στο Μαξίμου από το κορονογεύμα στην Ικαρία

Πανικός στο Μαξίμου από το κορονογεύμα στην Ικαρία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όσο και αν προσπάθησε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της  τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Σκάι να διασκεδάσει  τις εντυπώσεις για το θέμα της Ικαρίας  μιλώντας για «φάουλ» και λέγοντας ότι «θα δεχθώ απόλυτα ότι η εικόνα η οποία παρουσιάστηκε πλήγωσε τους πολίτες και αδίκησε και την ουσία της επίσκεψης. Αν για την Ικαρία συζητάμε αυτό και όχι τα υπόλοιπα, κάποιο λάθος έγινε. Σας διαβεβαιώνω, δεν θα επαναληφθεί» η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός.

Προκειμένου μάλιστα να δουν τις επιπτώσεις  που είχε η ιστορία αυτή στο προφίλ του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου έχει   παραγγείλει  κυλιόμενες δημοσκοπήσεις .

Την ίδια στιγμή στελέχη  του κυβερνώντος κόμματος απ΄ όλη την Ελλάδα στέλνουν μηνύματα στην ΝΔ  αλλά και το Μαξίμου ότι  η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει, καθώς είναι η δεύτερη φορά που ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να αδιαφορεί για τα συνέπειες που έχουν οι πράξεις του.

Το ότι υπάρχει πάντως  πανικός στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη φάνηκε και από το γεγονός ότι χθες όλη μέρα έγινε προσπάθεια από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ να εκμεταλλευτούν την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις επιπτώσεις που έχει ο κορονοϊός στις συγκεντρώσεις.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσαν για αθλιότητα και  έλεγαν ότι  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άλλαξε τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει πει στην συνέντευξη του στον ALPHA ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τις διαδηλώσεις». Για την ιστορία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι « δέχομαι ότι υπάρχει ρίσκο» όταν ρωτήθηκε αν κολλάει  στις συγκεντρώσεις ο ιός.

Όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «το αναλαμβάνω το ρίσκο » εμφανίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως υποκινητή των διαδηλώσεων ενώ το «δέχομαι το ρίσκο» δείχνει ότι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κίνδυνος   εξάπλωσης της πανδημίας μέσα στις συγκεντρώσεις.

«Κατανοούμε τον πανικό στον οποίο βρίσκεται ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι άνθρωποι. Και πρόσθεσαν:  Το κρεσέντο αλαζονείας του κ. Μητσοτάκη με το κορονογλέντι στην Ικαρία και η επιβεβαίωση της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης με το νέο σκληρό lockdown, δεν καλύπτονται εύκολα.

Ωστόσο του προτείνουμε να διατηρήσει κάποια προσχήματα σοβαρότητας.

Ούτε τα fakenews, ούτε τα ραβασάκια στη δημόσια τηλεόραση, ούτε η διαστρέβλωση θα σώσουν τον Αρχηγό του από την οργή και τη χλεύη της κοινής γνώμης.

Όσο για την ευθύνη του επιδημιολογικό ρίσκου για τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, αυτή ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που αρνήθηκε  να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για μετά το πέρας του lockdown» λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Παράλληλα τα στελέχη  της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ότι « η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό καθώς με αφορμή την ιστορία της Ικαρίας προσπάθησε να μην προβληθούν  οι εικόνες στα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στην κρατική τηλεόραση υπήρξε  ανάρτηση οδηγιών στην αίθουσα σύνταξης της ΕΡΤ, που προέτρεπε τους παραγωγούς να μην παίζουν βίντεο από το μπαλκόνι της Ικαρίας, αλλά ούτε και πλάνα του Λιγνάδη με άλλους.» Χθες μάλιστα ο σύλλογος των εργαζομένων διέψευσε την διοίκηση η οποία αρχικά υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τέτοια εντολή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X