Παρασκήνιο

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Έξι ψέματα για τη διαρροή emails που δείχνουν συγκάλυψη

Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Έξι ψέματα για τη διαρροή emails που δείχνουν συγκάλυψη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
 Μισέλ Ασημακοπούλου και για τα οποία βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές. Ο ιστότoπος dnews.gr  παραθέτει επιχειρήματα που παραπέμπουν σε συγκάλυψη.
Η Δικαιοσύνη συνεχίζει να απέχει την ώρα που όλα δείχνουν νέα προσπάθεια συγκάλυψης για το σκάνδαλο που ξέσπασε με τη διαρροή emails ομογενών στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ (!): Η ευρωβουλευτής της ΝΔ υποστήριξε δημοσίως ότι δεν έλαβε τις λίστες από το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά τις συγκέντρωσε στη διάρκεια της πενταετούς θητείας της σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες!

Κάτω από την επιμονή της αντιπολίτευσης και ορισμένων μέσων ενημέρωσης, κάτω από τον κίνδυνο να προχωρήσει η έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής υπό τον Κωνσταντίνο Μενουδάκο, σκηνοθετήθηκε η «παραίτηση» από τη θέση του… υποψηφίου ευρωβουλευτή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, με την «έρευνα» της κυβέρνησης να παραδέχεται πως τις λίστες τις έλαβε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ευρωβουλευτής, λοιπόν, συλλαμβάνεται με τη «γίδα στην πλάτη» και ψεύδεται. Γιατί παραμένει ακόμα μέλος της ΝΔ;

Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ Η ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ: Πριν από μερικές ημέρες η Νίκη Κεραμέως δήλωνε πως η λίστα δεν έφυγε από το υπουργείο Εσωτερικών!

Αποδεικνύεται ότι έφυγε από το υπουργείο που η ίδια προΐσταται! Ήταν επιπόλαια όταν μας έδινε τη σχετική διαβεβαίωση, δεν ήξερε τι γινόταν στο υπουργείο της ή απλώς συγκάλυπτε;

Όποιο ενδεχόμενο και αν λάβουμε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και οι πολιτικές της ευθύνες είναι δεδομένες!. Θα αναλάβει η ίδια την ευθύνη της; Θα την επιδώσει ο πρωθυπουργός; Ή απλά μπόρα είναι να περάσει;

Η ΣΙΚΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ: Η ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα!

Από το ρεπορτάζ πληροφορούμαστε πως «διευκολύνει» έτσι τον πρωθυπουργό, ο οποίος με τη σειρά του δεν την αποπέμπει ώστε να μην την τσαλακώσει, αλλά και να μην μιλήσει!

Μα ποια έρευνα να ολοκληρωθεί; Εδώ αποδόθηκαν (;) ευθύνες σε στελέχη του υπουργείου!

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ Η …ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ (!): Είναι εντυπωσιακό! Σύμφωνα με την «έρευνα» της κυβέρνησης, η διαρροή των δεδομένων έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου!

Όταν δηλαδή ο μηχανισμός του υπουργείου θα έπρεπε να ασχολείται με το αδιάβλητο των εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, ασχολούνταν με το πώς θα δώσει στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τις λίστες των ομογενών για τις ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς, ένα έτος αργότερα!

Ποιος άραγε μπορεί να το χάψει; Ποια η σκοπιμότητα; Μα προφανώς να αποδοθεί η πολιτική ευθύνη στην υπηρεσιακό υπουργό Καλλιόπη Σπανού και όχι σε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ: Μα οι καταγγελίες των ομογενών έγιναν για τη διαρροή email τους με τα οποία έχουν εγγραφεί για την επιστολική ψήφο! Είχαμε και διαρροή άλλης λίστας;

ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ: Μα πώς να είναι, όταν διαρρέουν οι λίστες με τα email που έδωσαν οι Έλληνες του εξωτερικού για την επιστολική ψήφο;

Όμως εδώ προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα: Ο υπεύθυνος της ΝΔ που έλαβε τις λίστες τις έδωσε μόνο στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου; Ποιος μπορεί να το πιστέψει αυτό; Και μπορεί η μόνη διαρροή σε ένα υπουργείο που αποδεικνύεται πως αποτελεί παραμάγαζο της ΝΔ ήταν η διαρροή της λίστας στην ευρωβουλευτή της ΝΔ;

ΕΡΩΤΗΜΑ Η ΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Οι ποινές για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ αυστηρές.

Το ερώτημα δεν είναι η προσπάθεια συγκάλυψης και αυτού του σκανδάλου από την κυβέρνηση, αλλά η μη παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Η ηγεσία της δικαιοσύνης εμφανίζεται να συμπλέει με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και αν αυτό πράγματι δεν το επιδιώκει θα πρέπει να προβληματιστεί με τις επιλογές της και την εντύπωση που δίνει σε όλο και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών!

Και για να είμαστε δίκαιοι, αν από κάποια Αρχή αναμένουμε κάτι, είναι η Ανεξάρτητη Αρχή του Κωνσταντίνου Μενουδάκου!

Πηγή: Dnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X