Παρασκήνιο

Σκάνδαλο Novartis: Κεραυνοί για πολιτικούς και δικαστές

Σκάνδαλο Novartis: Κεραυνοί για πολιτικούς και δικαστές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα απ΄ όλους το σκάνδαλο Novartis. Είναι ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης που με τους προστατευόμενους μάρτυρες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ. Αν ρωτήσετε γιατί στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, η απάντηση θα είναι κεραυνοί που εκθέτουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα, καθώς και δικαστές (προσοχή όχι όλους τους δικαστές, αλλά…).

Στο 22ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων & Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο διοργανώθηκε το περασμένο Σάββατο και Κυριακή στην Πάτρα, μίλησε και  Παύλος Σαράκης δικηγόρος των τριών μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος του FBI στο σκάνδαλο Novartis .

Η ομιλία του είχε ως θέμα «Η Δημοσιότητα στην εξέλιξη και στην έκβαση μιας ποινικής υπόθεσης», με τον δικηγόρο να τονίζει πως θα αναφερθεί συγκεκριμένα στην περιβόητη υπόθεση Novartis, ο οποίος, όπως τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του είναι «από εκείνους τους ελάχιστους που γνωρίζουν την πραγματικότητα…».

Αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη σημασία πληροφόρησης της κοινής γνώμης με παράδειγμα την υπόθεση Novartis, απάντησε στο πιο καυτό ερώτημα. «Με ρωτάνε γιατί επέλεξα να προσφύγω στην Αμερικανική δικαιοσύνη και όχι την Ελληνική. Τους απαντάω ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος…λόγω της παρέμβασης της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Διορίζεται η ηγεσία της Δικαιοσύνης με πολιτική απόφαση. Από πολιτικά πρόσωπα».
Δεν παρέλειψε να κεραυνοβολήσει και τα ελληνικά ΜΜΕ. Αφού  αναφέρθηκε στη θέση που έχει η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου (108η θέση), επισήμανε ότι ο Τύπος υπάρχει για να χειραγωγείται η κοινή γνώμη (δεν ανέφερε κάτι για τις λίστα Πέτσα)

Με την πρώτη διαρροή μια μειονότητα δημοσιογράφων ανέδειξε τα στοιχεία και διώχθηκε για κακουργήματα, ενώ άλλοι δημοσιογράφοι εκμεταλλεύτηκαν ότι οι καταγγέλλοντες ήταν ανώνυμοι και έλεγαν «θα τους λιώσουμε». «Συγκεκριμένα κανάλια και μέσα δεν εμφάνιζαν ποτέ τις καταγγελίες αλλά μόνο τους καταγγελλομένους» ανέφερε.

Η ομιλία του Παύλου Σαράκη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X