Παρασκήνιο

Συνεργάτες Κασσελάκη για παρέμβαση Τσίπρα – «Αντιθεσμική συμπεριφορά»

Συνεργάτες Κασσελάκη για παρέμβαση Τσίπρα – «Αντιθεσμική συμπεριφορά»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για «αντιθεσμική συμπεριφορά» κάνουν λόγο πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, στο πρώτο σχόλιό τους μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πάρει θέση για τις εσωκομματικές εξελίξεις. «Δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα, αλλά για να ειπωθεί η αλήθεια», σημείωσε και πρόσθεσε: «Αναλαμβάνω την ευθύνη να προειδοποιήσω για αυτό που βλέπω να έρχεται και να προτείνω λύση».

Εκτοξεύοντας πυρά και κατά των «ηττημένων» που έφυγαν από το κόμμα δήλωσε: «Δεν μπορώ ούτε να παραμείνω σιωπηλός, ούτε όμως και να παραβρεθώ σε ένα συνέδριο που έχει δρομολογηθεί ώστε να αγνοήσει τα κρίσιμα προβλήματα εν ονόματι μιας επίπλαστης αισιοδοξίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Στ. Κασσελάκη σημείωσε: «Ο Πρόεδρος, έθεσε προχθές καθαρά θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Και πιστεύω ορθώς το έπραξε», επισημαίνοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης «εκλέχτηκε χωρίς να προλάβει να διατυπώσει αναλυτικά τις θέσεις και το σχέδιό του. Για να οδηγήσει το κόμμα στην επερχόμενη εκλογική μάχη πρέπει να είναι σαφές ότι διαθέτει, αυτήν την κρίσιμη στιγμή, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας».

Και πρόσθεσε: «Μόνο που την ψήφο εμπιστοσύνης, οφείλει να τη ζητήσει από αυτούς που τον εξέλεξαν Πρόεδρο και όχι από την Πολιτική Γραμματεία. Αντί να σερνόμαστε σε μια παρατεταμένη κρίση που οδηγεί με ακρίβεια σε νέα εκλογική συρρίκνωση, η μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κρατήσανε και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και τη παράταξή μας: Στα μέλη μας».

Μιλώντας για τους βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας σημεώισε πως «οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος».

Σημειώνει δε, αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη πως «ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν».

Τσίπρας Κασσελάκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X